08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Функционери имају имунитет на смјене изазване короном

Иако је првобитно тврдио да је министар у Савјету министара Сташа Кошарац "завршио политичку причу" Милорад Додик је врло брзо потврдио да му исхитрена "скидања глава" никад неће бити манир.

субота, 9 маја, 2020 / 21:00

Након састанка сједнице Извршног комитета Савеза независних социјалдемократа изјавио да је политичка одговорност Сташе Кошарца утврђена и упућена дисциплинској комисији. Том органу је предложена интерна казна о забрани кандидовања у два наредна изборна циклуса, међутим, у вези смјене са министарске позиције (Кошарац је у међувремену понудио оставку) дошло је до очекиваног заокрета.

– Што се тиче његове смјене са мјеста министра вањске трговине и економских односа, ми сада не можемо гарантовати да ћемо осигурати адекватну замјену за господина Кошарца, тако да ћемо о томе још разговарати – рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик, напомињући како је повријеђен поступком Сташе Кошарца, односно његовим присуством на прослави рођендана у Голф клубу.

Осим што је рекао да је "Господин Кошарац" учинио добре ствари за СНСД, Додик је навео да "притисак за његову смјену не долази из РС". Ко је читао Фронталов текст о овој теми, могао је наслутити да иза самог начина на који се све одиграло, стоји сарајевски покушај дискредитације Кошарца, те стављања Додика у незавидан положај. Што су до сада више пута радили одлично. Исто тако, могли сте прочитати да од смјене тешко да може бити било шта, јер се Додику никако не исплати да прави такве захвате.

Другим ријечима, Додикова реакција је била театрално прилагођена за јавност. Све и да му се неким чудом Кошарац замјерио до нивоа да га жели смакнути, то би било учињено онако како је урађено са Драгом Калабићем. А он је дављен у маниру змије и жабе, мјесецима, ако не и дуже.

За сарајевски СНСД, али и све остале људе тог краја, и сама Кошарчева суспензија (уколико се деси, јер упркос најави није званична) ће донијети олакшање, будући да је он био "фактор нестабилности" у сваком погледу. Ко се сјећа фамозног крста на Златишту, иза чега је заправо стајао Кошарац, може замислити о каквој личности се ради, и колико је спреман на најподмуклије псине, сплетке и обмане. Суспензија би га морала смирити, не само у погледу бахатог дудлања томпуса, из чега избија неиживљеност бахатог функционера, преко помодног играња голфа, па све до међуљудских односа у читавој регији, које је својски кварио.

У исто вријеме када је објављен снимак са Кошарчевог сарајевског ифтара, појавила се фотографија сједељке на којој се види Славиша Марковић, потпредсједник ПДП и предсједник скупштине Града Бијељина.

Бранислав Бореновић и Јелена Тривић су брзо реаговали, те уз смјену Сташе Кошарца, затражили одговорност за свог функционера.

— Ако се покаже да је фотографија из периода од када трају забране окупљања, тражићу од Славише Марковића да поднесе оставку на све функције у странци и оставку са мјеста предсједника Скупштине града Бијељина – написала је на фејсбук профилу потпредсједница ПДП Јелена Тривић.

И Тривићка и Бореновић су заборавили да је Марковић прије корона кризе потписао споразум са бијељинским СНСД, те да су га из странке позвали да то повуче, али се он оглушио о позив. За разлику од СДС који је муњевито избацио Мићића након покушаја колаборације са СНСД, ПДП је покушао да ствари обави њежније. Гласна граја на Марковића због сједељке вјероватно је био покушај да искористе корона хистерију да се обрачунају са непослушним чланом.

Међутим, Горан Петровић, власник предузећа "Џи енд Ес трејдерс” у коме се организовала сједељка, демантује вијест о "одржаном слављу у вријеме забране окупљања” и тврди да су злоупотријебљене приватне фотографије које су настале прије епидемије вируса корона. Запријетио је медијима тужбом и затражио деманти информације.

Шта је заправо тачно, тешко је рећи, али вјероватно да се у ПДП са Марковићем неће моћи расправити на бази "корона фермана".2 КОМЕНТАРА

  1. Ако је Фронтал писао овај текст онда сте достојни да вам режим подијели шмајсере и ону огрлицу што су носили нацистички следбеници.
    (У)сташа Клошарац представља све најгоре и нељудско, и он то покушава представити као српство и патриотизам а тзв. српски члан као жртву за српски народ.
    Шта Сарајево има осјећати олакшање,гамад и секту Сарајево је спремно хранити колико год су они у својој похлепи спремни продати комплетан српски народ на лијевој обали Дрине.