Прњавор: Водовод и даље предмет несугласица

Чланови Одбора за изградњу водовода за сјеверни дио општине Прњавор незадовољни су динамиком којом се одвијају радови на изворишту Повелич и најавили су подизање кривичне пријаве против општине и предузећа "Водовод", јер се "не ради по утврђеној техничкој документацији". Фрањо Ровер, један од чланова одбора, поручио је да ће 29. августа позвати грађане на протесте […]

субота, 13 августа, 2011 / 06:05

Чланови Одбора за изградњу водовода за сјеверни дио општине Прњавор незадовољни су динамиком којом се одвијају радови на изворишту Повелич и најавили су подизање кривичне пријаве против општине и предузећа "Водовод", јер се "не ради по утврђеној техничкој документацији".

Фрањо Ровер, један од чланова одбора, поручио је да ће 29. августа позвати грађане на протесте и блокирати општинске институције, јер се "више нема шта чекати".

Ровер је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је општина Прњавор од италијанске провинције Тренто добила 1.000.000 КМ за изградњу водовода и да је италијанска провинција због садашње ситуације одустала од донације од пола милиона евра.

Предсједник Одбора Небојша Тодић искључио је могућност да град добије воду прије него што она потекне у шест мјесних заједница сјеверног дијела општине.

Он је изразио наду да ће бити ријешена недоумице из споразума потписаног у јуну између начелника општине Прњавор Дарка Томаша, представника Одбора и комуналног предузећа "Водовод", које је носилац пројекта "Повелич".

"До 27. августа, када истиче рок од 60 дана, мораћемо утврдити у ком ће се правцу дјеловати на терену. Никаквог копања према Прњавору неће бити док се не утврди има ли довољно воде за сјеверни дио општине и за град", поручује Тодић.

Одбор постоји од 2008. године са основним циљем да се ресурси са изворишта Повелич искористе прво за снабдијевање водом сјеверног дијела општине, који има око 12 000 становника.

Директор "Водовода" Ђуро Бунић рекао је Срни да се радови на изворшту Повелич изводе у складу са документацијом, не желећи да додатно коментарише оптужбе које су изнијели чланови Одбора на данашњој конференцији за новинаре.