Приједор: Глумци из школске клупе

У приједорској Љетној башти организовано је дружење ученика основних школа и њихових родитеља под називом "Из школскe клупe", у оквиру ког су изведене три представе ученика основних школа које су награђене на конкурсу који је почетком године расписало Позориште Приједор. Ријеч је о ученицима основних школа "Бранко Ћопић", "Десанка Максимовић" и "Петар Кочић" које су […]

четвртак, септембар 15, 2011 / 10:02

У приједорској Љетној башти организовано је дружење ученика основних школа и њихових родитеља под називом "Из школскe клупe", у оквиру ког су изведене три представе ученика основних школа које су награђене на конкурсу који је почетком године расписало Позориште Приједор.

Ријеч је о ученицима основних школа "Бранко Ћопић", "Десанка Максимовић" и "Петар Кочић" које су биле награђене на конкурсу који је расписало Позориште Приједор, а у конкуренцији шест представа.

Директор ове установе Зоран Барош поздравио је све присутне и изразио задовољство што је велики број Приједорчана свих генерација дошао да погледа и аплаузима награди креативан рад ученика у драмским секцијама ових школа.

Начелница Одјељења за друштвене дјелатности Љиљана Бабић рекла је да је Љетна башта овај пут отворила своја врата најмлађима, као и да ће овакав вид окупљања ученика од сада постати традиција.

"Амбијент Љетне баште погодан је и за овакве приредбе, те се надам да ће оваквих садржаја у понуди Културног љета идуће године бити још више", рекла је Бабић.

На љетној позорници изведена је представа ученика Основне школе /ОШ/`Бранко Ћопић под називом "Башта сљезове боје" у адаптацији и режији учитељице Сенке Спасојевић, која је побиједила на конкурсу.

Потом је публика могла да види представу "Пипи дуга чарапа" ученика ОШ "Десанка Максимовић" и ученицу Катарину Рендић која је добила награду за најбољу женску улогу, те представу " Живот је микс" коју су одиграли ученици ОШ "Петар Кочић" по ауторском тексту Весне Зекановић, у којој је ученица Оља Митровић награђена за најбоље одиграну мушку улогу.

Ово је била претпосљедња манифестација у овогодишњем "Културном љету 2011" које се званично завршава у суботу када ће у Љетној башти бити одржана манифестација под називом "Приједор град сликара".Оставите одговор