Позив на мирне протесте поводом убиства Бин Ладена

Главна исламска партија у Пакистану Џамаат-е-Ислами позвала је присталице да се окупе сутра, на дан молитве како би затражили од владе да обустави подршку америчким снагама одговорним за смрт Осаме бин Ладена. Џамаат-е-Ислами, један од најутицајнијих исламских политичких формација, тврди да је САД нарушила суверенитет земље, распоредивши елитне јединице у граду Аботабаду гдје се скривао […]

четвртак, мај 5, 2011 / 14:25

Главна исламска партија у Пакистану Џамаат-е-Ислами позвала је присталице да се окупе сутра, на дан молитве како би затражили од владе да обустави подршку америчким снагама одговорним за смрт Осаме бин Ладена.

Џамаат-е-Ислами, један од најутицајнијих исламских политичких формација, тврди да је САД нарушила суверенитет земље, распоредивши елитне јединице у граду Аботабаду гдје се скривао лидер Ал каиде.

"Ако је постојала и најмање симпатија према Американцима онда је нестала због начина на који су газили и кршили наш суверенитет и независност.Позивамо све да у у петак учествују на мирним демонстрацијама ширих размера. Наш главни захтјев је да се Пакистан повуче из рата против тероризма", изјавио је Сиед Мунауар Хасан, вођа партије.

Антиамеричка осећања су велика међу пакистанским становништвом упркос милијарди долара помоћи од Вашингтона за помоћ економији Пакистана.

Вјерске партије никада нису постигли добре резултате на изборима, али имају значајан утицај у земљи у којој ислам има тенденцију да постане радикалнији.

Након вијести о убиству Бин Ладена у понедјељак су услиједила мања окупљања, док је једна од најнасилнијих група Лашкар-е-Таиба организовала је молитве посвећене исламском лидеру.Оставите одговор