Невидљиви: Четворица инвалида већ десети дан штрајкују глађу

Четворица ратних војних инвалида Републике Српске 10 дан штрајкују глађу у бањалучком парку „Младен Стојановић“ у близини Владе РС, захтијевајући да разговарају са предсједником Милорадом Додиком и премијером Александром Џомбићем. Ратни војни инвалид из Дервенте Зоран Колунџија рекао је Срни да неће одустати од штрајка по цијену сопственог живота све до испуњења њихових захтјева и […]

четвртак, мај 5, 2011 / 13:29

Четворица ратних војних инвалида Републике Српске 10 дан штрајкују глађу у бањалучком парку „Младен Стојановић“ у близини Владе РС, захтијевајући да разговарају са предсједником Милорадом Додиком и премијером Александром Џомбићем.

Ратни војни инвалид из Дервенте Зоран Колунџија рекао је Срни да неће одустати од штрајка по цијену сопственог живота све до испуњења њихових захтјева и обећања која им је у фебруару дао предсједник РС Милорад Додик.

"Ако нас у најскорије вријеме не приме на разговор највиши представници власти РС, намјеравамо да разапнемо шатор у парку и омасовимо штрајк глађу у којем ће учествовати више ратних војних инвалида из свих крајева Српске", нагласио је Колунџија.

Он је подсјетио да се њихови захтјеви односе на повећање инвалиднина за 100 одсто, преиспитивање незаконито додијељених инвалидских пензија и санкционисање љекарских комисија, обустављање ревизије статуса борачких категорија, смјену руководства Борачке организације РС и ревизију њеног пословања од оснивања до данас.

Неђо Савановић и Миленко Марјанац из Бањалуке траже да им власти РС обезбиједе запослење, јер се њихове породице налазе у тешкој социјалној ситуацији, док Никола Станивук тражи да ревизија борачких права буде вршена у бившим јединицама Војске РС, а не у општинским канцеларијама0 КОМЕНТАРА

 1. То је ВАМА ВАШ Миле (чувар Српске) дао. Ко вас јебе, сједите у парку и парите очи на женске гузе и сисе дјевојка, које трче по парку…

 2. Нема суштинске разлике између Алије и Додика. Једина разлика између мене и тебе, је у томе што се ја не слажем са Милетом у погледу неких ствари које ради, а ти тј. ви сви што га окружујете ви сте ти који једва чекате да му скинете главу. Све су то људи коју су испратили 4система и само мијењају књижице и фотеље…

 3. buddha, 05.05.2011. 16:39:33
  Ja ni u jednom sistemu ni rezimu(pa ni ovom danasnjem)nisam imao nikoga a hvala bogu stekao sam dosta i to sa svojih 10 prstiju i glavom i nikome nisam duzan niti marke,niti sam ikad ista dobio od ovih bijednika.
  Cak nisam zelio da ucestvuejem u onoj sugavoj privatizaciji i nisam htio prijaviti onih,cini mi se da je bilo 200,bodova,vaucera,jebem li ga stali vec.Nikakve veze nemam sa drzavom ni entitetom.A ti mi zvucis upravo suprotno.Mozda ces krivo shvatiti ali imao sam dojam da si neki bivsi SDS-ovac koji je izgubio privilegije kakve.
  SDS,SNSD a mogu do jutra nabrajati ove smijesne partije i u pravu si.Svi oni samo mijenjaju dresove i nama obicnim ljudima nema tu mjesta.Ja sam predlagao nekakvo rjesenje za obicne ljude,bar dok eventualno se ne otcijepi Republika Srpska.Dok je ovako,imacemo ove dzukce,koji nam glodju kosti a nestabilnost nam ne odgovara nikako,jer tad ce nas jos prije “zatvoriti“ u unitarnu dzamahitriju.
  Kad se RS otcijepi,bicu prvi u skidanju bilo kojeg rezima.

 4. Због СДС-а сам остао без куће, игром случаја допадох до БЛ и ту сам гдје сам. Сједим кући и јављам се на биро свака 2 мјесеца, и гледам коелге које су до јуче на пијаци ваљали цигарете како обављају приправнички по општинама, јавним установама, државним установама… Трагедија да буде већа, неки људи од тих за вријеме студирања су се потписивали почетним МАЛИМ словом, нису знали на којој страни се налази која лекција, али су знали носати предизборне папире за СПС, ДНС и наравно највећи СНСД-е. Наравно, ти исти бјеже од мене кад ме виде на улицама града, журе људи јер знају да знам ко су и колико вриједе, кад сам првом најебо се мајке прочуло се и сад ме избјегавају сви њему слични, а други тапшу по рамену јер сам ја шупку рекао да је пијачни шупак есендеовског менталитета. И док год ствари будемо прећуткивали, док малоумни и ретардини буду на одговорним позицијама овог друштва бољитка нама нема.Са овим нестручним кадром, национално НЕОДГОВОРНОМ политиком, и корумпираним судством РС ће доживјети фијаско.

 5. а овим нестручним кадром, национално НЕОДГОВОРНОМ политиком, и корумпираним судством РС ће доживјети фијаско, а не САМОСТАЛНОСТ! Самосталност се припрема деценијама, Словенци, Хрвати и муслимани су 40година стрпљиво чекали на издвајање, градили земљу, оснаживали економију, правили путеве а наши политичари краду од народа и причају шарене лажи…

 6. buddha, 05.05.2011. 17:42:50
  „“““Самосталност се припрема деценијама, Словенци, Хрвати и муслимани су 40година стрпљиво чекали на издвајање, градили земљу, оснаживали економију, правили путеве а наши политичари краду од народа и причају шарене лажи…““““

  Најбоље би било и да се на јављаш не само на биро, него ни оваквим глупостима што пишеш.

 7. “пијачни шупак есендеовског менталитета.“

  😀

  пало ми је на памет како би ово изгледало у месингу на вратима канцеларија, онако калиграфски угравирано

 8. Лексо Саичић, 05.05.2011. 19:55:49

  Требао би посјетит психијатра, или још боље отићи код Михаљице да ти да нешто за смирење.

 9. kubadors, 05.05.2011. 19:46:23
  Најбоље би било и да се на јављаш не само на биро, него ни оваквим глупостима што пишеш.

  Шта је писац хтио да каже?

  Судећи по твојим порукама које пишеш, видим да си завршио некадашњу СПЕЦИЈАЛНУ школу, за особе ометене у развоју, умањене интелигенције. Нормалном човјеку је све јасно кад прочита ове твоје шкработине, и ти си нека чивија у овој држави? :смајликојиповраћа:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *