Песков: Убиство Захарченка не значи повлачење из Споразума из Минска

Убиство Александра Захарченка, лидера Доњецке Народне Републике /ДНР/, не значи да се Русија повлачи из минског мировног процеса за Украјину, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

понедељак, септембар 3, 2018 / 14:33

"Послије тог терористичког напада веома је тешко разговарати о нечему са украјинском страном, али то не значи да се Русија повлачи из минског процеса", рекао је Песков новинарима.

Он је нагласио да сви разговори треба да се воде би се постигао резултат и да разговори који су сами себи сврха нису рационални, пренио је ТАСС.

"Кијев отежава примјену ових споразума", рекао је Песков и додао да овакви терористички напади "уопште не охрабрују овај процес".

Он је рекао да се нада да ће бити настављени контакти у оквиру Нормандијске четворке, коју чине Русија, Њемачка, Француска и Украјина.

"Предсједник Путин чини све да се мински процес покрене из застоја", изјавио је Песков.

Захарченко /42/, који је био премијер ДНР од 2014. године, убијен је у експлозији у ресторану у центру Доњецка 31. августа.

Песков: САД врбује Русе да им буду шпијуни и то је – непристојно

САД непристојно покушавају да унајме руске држављане како би радили као њихови агенти, што показује да се Вашингтон мијеша у унутрашња питања Русије, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је коментарисао наводе "Њујорк тајмса", који је објавио да су ФБИ и Министарство правде САД између 2014. и 2016. године безуспјешно покушали да унајме руског тајкуна Олега Дерипаску као доушника.

"Чињеница је да САД у посљедњих неколико година раде непристојно користећи своје обавјештајне службе, покушавајући да унајме руске држављане и да на њих изврше морални и други притисак. Мислим да ови инциденти најбоље свједоче о покушајима мијешања у унутрашња питања Русије", рекао је Песков.Оставите одговор