Одбијен приједлог СДС о финансирању емитера као неуставан

Уставноправна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ утврдила је данас да захтјев Клуба посланика СДС-а за укидање РТВ таксе и преношење финансирања јавних РТВ емитера на буџете надлежних институције није у складу са Уставом и правним системом БиХ.

понедељак, септембар 3, 2018 / 14:29

Приликом гласања о усклађености са Уставом и правним системом БиХ Приједлога закона о измјенама Закона о Јавном РТВ систему БиХ и Приједлога закона о измјенама Закона о Јавном РТВ сервису БиХ, против су били чланови Комисије из СДА Шефик Џаферовић, ХДЗ-а БиХ Борјана Кришто и Никола Ловриновић и СББ-а Дамир Арнаут, уздржан је био Жељко Комшић из ДФ-а, а за је гласала Александра Пандуревић из СДС-а.

Комисија је утврдила уставни основ и усклађеност са правним системом БиХ за Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о управним споровима БиХ и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о деминирању у БиХ, које је предложио Савјет министара, те Приједлог закона о измјени Закона о акцизама у БиХ, који се тиче смањења акциза на гориво, а који је предложио Независни блок.

Уставноправна комисија је четврти пут одгодила разматрање информације о раду Тужилаштва БиХ за 2017. годину, а разлог је и овај пут био недолазак на сједницу Комисије главног тужиоца БиХ Гордане Тадић.

Под тачком разно предсједавајући Уставноправне комисије Дамир Арнаут рекао је да ће као члан делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе информисати извјестиоце за БиХ о свим чињеницама које се тичу неспровођења одлука Европског суда за људска права у случајевима „Сејдић и Финци“ и „Пилав“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *