Руси преговарају са Талибанима, о могућем скидању са листе терористичких организација

Руске власти разговарају са лидерима авганистанских талибана о веома битним питањима и у току су радови на њиховом уклањању са листе терористичких организација у Русији, саопштено је из руског Кремља.


Кремљ: Путин не нуди прекид ватре Американцима

Нису тачни извјештаји у којима се тврди да је руски предсједник Владимир Путин, наводно, преко посредника послао Америци приједлог о замрзавању сукоба у Украјини и да је он одбијен, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков: Џаба Такеров интервју, у САД нема спремности на преговоре с Русијом

Власти САД су свјесне свих кључних порука предсједника Русије Владимира Путина, али тренутно на америчкој страни не постоји ни жеља ни политичка воља за преговоре, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.Симић: Украјинске снаге у подручју Лисичанска доведене у полуокружење

Активирао се фронт на сјеверу око Харкова. Јединице руске коалиције су успјеле заузети неке позиције, али јуче и данас без већих успјеха обе страане, односно помијерања фронта није било. До њега је дошло нешто јужније на овом сјеверном правцу, каже Дани(ј)ел Симић који се тренутно налази у Москви.Напето: Песков каже да преговори са НАТО не иду добро

Русија је данас саопштила да разговори са Западом за сада нису били успјешни када се ради о превазилажењу фундаменталних несугласица у вези са кризом у Украјини и захтјевима Москве да се НАТО повуче из централне и источне Европе.