Песков: Џаба Такеров интервју, у САД нема спремности на преговоре с Русијом

Власти САД су свјесне свих кључних порука предсједника Русије Владимира Путина, али тренутно на америчкој страни не постоји ни жеља ни политичка воља за преговоре, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

субота, фебруар 10, 2024 / 10:59

"Власти САД су свјесне наше позиције, добро су свјесне свих Путинових кључних порука", рекао је Песков за ТАСС, одговарајући на питање да ли ће Путинов интервју америчком новинару Такера Карлсона помоћи да се став Москве пренесе Вашингтону.

Песков је истакао да Вашингтон добро зна став Путина према различитим питањима и шта ради.

"Ово није питање знања, већ питање жеље да се нешто уради да би се ушло у преговоре. До сада нисмо регистровали такву жељу и политичку вољу у САД", нагласио је Песков.

Значајан дио двочасовног разговора Путина са Карлсоном био је посвећен украјинском сукобу, односима Русије са САД, НАТО и Западом уопште. Руски лидер је посебно изразио увјерење да тренутно стање руско-америчких односа није повезано са неком одређеном особом у Бијелој кући, већ са расположењем елита.

Према Путиновим ријечима, ако у америчком друштву превлада идеја о доминацији по сваку цијену, укључујући и силу, ништа се неће промијенити на боље. Међутим, ако америчке владајуће елите схвате да се свијет мијења, онда ће амерички предсједник дјеловати у складу са тим очекивањима, рекао је руски предсједник.Оставите одговор