Додик отишао у Москву по традиционалну предизборну фотографију са Путином

Руски предсједник Владимир Путин састаће се данас са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, потврдио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

уторак, 20 септембра, 2022 / 09:54

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик синоћ је у Москви разговарао са амбасадором БиХ у Русији Жељком Самарџијом и шефом Представништва Републике Српске Душком Перовићем о предстојећем састанку са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, као и о могућностима за даље проширење сарадње.

Додик је рекао уочи сусрета са руским предсједником Владимиром Путином у Москви да ће то бити прилика за разговор о конкретним пројектима у области енергетике и о томе како се понашају представници Запада.

Додик је за руску агенцију Тас рекао да ће са Путином разговарати о низу актуелних политичких питања, међу којима и о Украјини.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је за "Руску газету" изјавио да је за Републику Српску и цијели српски народ Русија жирант опстанка у овим нестабилним и неизвјесним временима.

Он је нагласио да је за Републику Српску стратешки важна сарадња са Русијом у области енергетике, јер јој је јасно да нема алтернативе за руски гас, без обзира на идеолошка "мудровања" која долазе са Запада.

Додик је истакао да је за Републику Српску изузетно важна економска сарадња са Руском Федерацијом, посебно у енергетским пројектима гдје је Москва стратешки партнер Српске.Оставите одговор