Песков: Кијев мора поштовати обавезе из споразума у Минску

Москва је недавно осудила интензивирање насиља на истоку Украјине, оптужујући снаге Кијева за кршење примирја. Кремљ је истакао да украјинска Влада мора да почне да испуњава договоре који су постигнути у Минску, умјесто што тражи начине да их замијени.

понедељак, април 12, 2021 / 18:17

– Када чујемо изјаве Кијева да су мјере предузете у складу са Минским споразумом суштински бескорисне, ми смо потпуно запрепаштени, али не само ми већ и Париз и Берлин – рекао је Песков.

Песков је додао да француски предсједник Емануел Макрон и њемачки канцелар Ангела Меркел "већином" разумију, која страна у Минском споразуму не испуњава тај споразум и сагласни су са Москвом да сви морају да поштују договорено, пренио је "Спутњик".

Кремљ је данас саопштио да се прво морају испоштовати одређени услови из Минског споразума о питању источне Украјине прије било каквог говора о новој рунди преговора.

Песков је истакао да политички савјетници раде на могућој новој рунди преговора у оквиру такозваног нормандијског формата, јављају руске новинске агенције.

Нормандијски формат окупља лидере Украјине, Русије, Њемачке и Француске с циљем окончања сукоба на истоку Украјине између снага Кијева и проруских снага.Оставите одговор