Деманти градоначелника Приједора: СДС је извукао моје ријечи из контекста, неће ме посвађати са борцима ВРС

Oштро демантујем наводе приједорског СДС-а, објављене на вашем порталу, а који се односе на моју, како је истакнуто најстрашнију увреду према грађанима и борцима, као и увреду цјелокупне јавности. Оштро реагујем на изјаву извучену из контекста текста објављеног на мојој званичној страници "да је СДС Приједору оставио епитет црне тачке на карти Европе".

понедељак, 12 априла, 2021 / 19:02

Тачно је да сам то рекао, али у погледу проблема које је СДС оставио Приједору, а везане за стање у којем је та власт оставила град, у шта и сами можете да се увјерите, јер текст је имао други смисао. Говорио сам о потезима и одлукама власти СДС-а, која је непромишљено у датим моментима Приједору нанијела економску штету.

Борци ВРС, од којих је један био мој отац, и многобројна родбина нису чинили економске и било које друге одлуке тадашњег СДС-а, борци су створили и одбранили Републику Српску и увијек о њима с поносом говорим, што грађани Приједора и знају. Због свега тога оштро осуђујем покушаје СДС-а у Приједору, да окрене причу како њима одговара!

Моје поштовање и сарадњу са овом популацијом неће нарушити СДС, странка која је у Приједору давно изгубила легитимет и чланство. Немам ништа против јаке опозиције, али више бих волио да буде конструктивна, а не деструктивна, каквим је корацима кренула, негирајући сваки позитиван помак и идеју.

Хтјели признати или не, Приједор у врло блиској будућности може бити само свијетли примјер позитивних промјена. СДС-у нећу дозволити да преко мог имена прави политичке смицалице, јер они само то и знају.