Обрадовић: СПС ће тражити да Дачић буде сљедећи премијер Србије

Замјеник предсједника Социјалистичке партије Србије (СПС) Жарко Обрадовић најавио је да ће социјалисти тражити од предсједника Србије Бориса Тадића да сљедећи премијер буде лидер СПС-а Ивица Дачић. "СПС искрено очекује да после избора настави сарадњу са Демократском странком, а наш предлог биће да Ивица Дачић буде премијер", рекао је Обрадовић и додао да то не […]

недеља, август 28, 2011 / 09:37

Замјеник предсједника Социјалистичке партије Србије (СПС) Жарко Обрадовић најавио је да ће социјалисти тражити од предсједника Србије Бориса Тадића да сљедећи премијер буде лидер СПС-а Ивица Дачић.

"СПС искрено очекује да после избора настави сарадњу са Демократском странком, а наш предлог биће да Ивица Дачић буде премијер", рекао је Обрадовић и додао да то не значи да СПС није задовољан како актуелни премијер Мирко Цветковић води владу, јер са њим одлично сарађује.

Он је рекао да на изборима, који би требало да буду одржани крајем марта или почетком априла 2012. године, очекује двоцифрени резултат СПС-а и да послије ДС-а буде најјача странка у новој владајућој коалицији, те да социјалисти вјерују да ће Тадић и ДС прихватити да Дачић буде премијер.

"Знамо да се о тим стварима одлучује после избора, да то зависи од изборног резултата, али немамо разлога да не кажемо јасно какве су наше амбиције", рекао је Обрадовић за "Прес".Оставите одговор