Требиње: Борба са ватреном стихијом се наставља

На подручју општине Требиње, гдје већ неколико дана бјесне пожари, јутрос је најтежа ситуација на пожариштима у рејону Зубаца гдје се један крак ватре шири према селима Буговина и Увјећа. У територијалној ватрогасној јединици Требиње Срни је речено да су ватрогасци, припадници Цивилне заштите и Центра за газдовање кршом заједно са мјештанима цијелу ноћ дежурали […]

недеља, август 28, 2011 / 09:26

На подручју општине Требиње, гдје већ неколико дана бјесне пожари, јутрос је најтежа ситуација на пожариштима у рејону Зубаца гдје се један крак ватре шири према селима Буговина и Увјећа.

У територијалној ватрогасној јединици Требиње Срни је речено да су ватрогасци, припадници Цивилне заштите и Центра за газдовање кршом заједно са мјештанима цијелу ноћ дежурали и пазили да се ватра не прошири на Зубачка убла и захвати високу шуму.

Ово пожариште јутрос поново гасе хеликоптери Оружаних снага /ОС/ БиХ, а од јуче је на терену и један број војника ОС.

Велики шумски пожар у Требињским брдима не пријети насељеима, а ватрогасци су успјели синоћ да угасе ватру у рејону Старог сланог, 12 километара од града, гдје је горјела трава и ниско растиње.

Према информацији из Ватрогасне јединице Љубиње, најтеже стање у овој херцеговачкој општини је у селу Околишта, гдје се ватра примакла кућама, а гашење отежавају минска поља и заостала минско-експлозивна средства.

Дужина пожарне линије у љубињској општини је око 23 километра, од Ржаног Дола до Жегуље на граници са Федерацијом БиХ.Оставите одговор