Обама: Обезглавили смо Ал Каиду

"Одсјекли смо главу" Ал Каиди и на крају ћемо их поразити, рекао амерички предсједник Барак Обама, који је одликовао припаднике специјалне јединице који су убили Осаму Бин Ладена. Амерички предсједник Барак Обама одликовао је припаднике америчке специјалне јединице који су убили Осаму Бин Ладена и обећао да ће САД на крају поразити Ал Каиду сада […]

субота, мај 7, 2011 / 17:44

"Одсјекли смо главу" Ал Каиди и на крају ћемо их поразити, рекао амерички предсједник Барак Обама, који је одликовао припаднике специјалне јединице који су убили Осаму Бин Ладена.

Амерички предсједник Барак Обама одликовао је припаднике америчке специјалне јединице који су убили Осаму Бин Ладена и обећао да ће САД на крају поразити Ал Каиду сада када су јој "одсјекле главу".

"Ово је за мене прилика да кажем у име свих Американаца и људи широм свијета – посао је добро обављен", рекао је Обама, коментаришући акцију

"морнаричких фока", чији су припадници у ноћи између недјеље и понедјељка упале у кућу у Пакистану у којој се скривао 10 година тражени вођа терористичке мреже и убиле га.

"Ови Американци заслужују похвалу за једну од најбољих обавјештајних и војних операција у историји наше земље", рекао је Обама у војној бази Форт Кембел, у држави Кентаки, коју је посјетио заједно са потпредсједником Џозефом Бајденом, јавио је АФП.

"Одсјекли смо им главу и на крају ћемо их поразити", поручио је Обама.

Један неименовани званичник рекао је да су припадници јединице која је извела мисију у Пакистану одликовани највишим признањем за изузетне заслуге.

Званичници нису изнијели детаље о јединици, али су навели да се Обама састао са припадницима 160. ваздухопловног пука за специјалне операције и Пете специјалне јединице у Кентакију.

Сматра се да командоси заслужни за убиство Бин Ладена припадају чувеном одреду познатом као "Тим шест", елитној јединици из редова америчких "фока".Оставите одговор