Предсједник студената у Љубљани боље плаћен него предсједник државе

Плате у студентским организацијама у Словенији понекад премашују плате премијера и предсједника државе. Предсједник студентске организације у Љубљани има плату од 5.800 евра, док је плата предсједника мариборске студентске организације била 5.215 евра. Предсједник студентске организације из Љубљане Роко Сотлар би, према приједлогу уговора, требало да има плату од 5.800 евра, што је више од […]

субота, мај 7, 2011 / 17:41

Плате у студентским организацијама у Словенији понекад премашују плате премијера и предсједника државе. Предсједник студентске организације у Љубљани има плату од 5.800 евра, док је плата предсједника мариборске студентске организације била 5.215 евра.

Предсједник студентске организације из Љубљане Роко Сотлар би, према приједлогу уговора, требало да има плату од 5.800 евра, што је више од мјесечне зараде предсједника државе или премијера, преноси словеначка штампа.

Сотлар би током свог четворогодишњег мандата, поред плате, требало да има право на телефонски рачун од сто евра мјесечно, а у случају да мандат заврши пријевремено, споразумно и не из кривичних разлога, имаће право на дванаест бруто плата, односно око 70.000 евра.

Студентска организација у Љубљани на платном списку има и шесторо запослених у стручном сектору, који су у априлу примили по 2.369 евра, шесторо запослених у финансијско-рачуноводственом сектору, који су у примали по 2.247 евра и четири запослена у техничкој служби за одржавање, по 1.357 евра бруто основне плате.

Листови Журнал и Дневник откривају и да је претходни шеф љубљанских студената Роман Давидович, који је организацију водио од 2009. године до фебруара ове године примао бруто плату у износу од 2.999 евра и његова плата је била упола мања од његових претходника.

Мариборска студентска организација није жељела да саопшти податке о примању свог предсједника Драга Журе, али је лист Дневник дошао до податка да је његова бруто плата у мају 2007. године износила 5.215 евра.

Поред тога, он је у току мандата имао покривене трошкове превоза на посао, регрес за исхрану, дневнице, трошак за мобилни телефон од стотину евра, а уплаћивано му је и добровољно пензионо осигурање од 37 евра.

Са добром платом се може похвалити и предсједник студената на Универзитету у Копру Себастијан Кокл, који мјесечно прима 2.500 евра.

                                                                                                                                                   Извор: РТС

             Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *