11. септембар и Америка: Кад је тероризам постао изговор за рат

Терористички напади на Њујорк 11. септембра 2001. године, организовани и спроведени од стране Ал Каиде, под вођством Осаме бин Ладена, представљају прекретницу у савременом регулисању питања националне безбедности, а може се рећи, и у односима међу државама, генерално.


Амерички Сиријци против Бајдена и ребрендирања исламстичких терориста

Проблем савремених медија је што је појавом интернета постала тежа њихова контрола. Сада амерички борци за "правилну слободу говора" такође морају да контролишу она места на којима људи који нису професионални новинари покушавају да изразе своје мишљење и изнесу одређене чињенице.


Шта ће француски војници у Африци: Самоубилачки напад ранио шест интервенциониста

У самоубилачком нападу аутомобилом бомбом на француске војнике у граду Госи у централном дијелу Малија, рањено је шест припадника оружаних снага и четворо мјештана, саопштила је данас француска војска.
Обама отворено помаже Ал каиду

Амерички предсједник Барак Обама је у борби против тероризма до сада чврсто пратио примјер свог претходника на тој функцији Џорџа Буша, али његова администрација сада отворено подржава одабране побуњеничке јединице у Сирији које су дио мреже Ал каиде.


Обама: Убиство ал-Авлакија тежак ударац за Ал Каиду

Амерички предсједник Барак Обама изјавио је да је смрт имама Анвара ал-Авлакија, који је јуче убијен у Јемену, "тежак ударац” који је нанет Ал Каиди и да САД остају и даље "одлучне” да униште све терористичке мреже.