О. Тадић: Затварање супервизије у Брчком на дневном реду

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић најавио је да ће у сутрашњем обраћању политичким директорима Управног одбора Савјета за провођење мира указати да у БиХ треба затворити поглавље ОХР-а које се у првом реду односи на Канцеларију супервизије у Брчком. "Такав гест би у потпуности одредио тежиште одговорности код демократски изабраних функционера у […]

среда, јул 6, 2011 / 21:22

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић најавио је да ће у сутрашњем обраћању политичким директорима Управног одбора Савјета за провођење мира указати да у БиХ треба затворити поглавље ОХР-а које се у првом реду односи на Канцеларију супервизије у Брчком.

"Такав гест би у потпуности одредио тежиште одговорности код демократски изабраних функционера у БиХ. У том случају би пале све амбиције да се уз страно уплитање доносе одлуке унутар ове земље и до краја би кристално јасни и ничим испрљани у први план испливали реални интереси сваког појединца и народа, Републике Српске, Федерације БиХ и интереса мира и стабилности", рекао је Тадић Срни.

Он сматра да би то, како је назвао, ново вријеме било вријеме у којем се дефинитивно показује има ли живота у БиХ.

"Ако успијемо, направили смо велику ствар за генерације које долазе, али ако неуспијех буде резултат, сви заједно ћемо знати на чему смо, јер ћемо у коректним односима пронаћи формулу за будућност", додао је Тадић.

Управни одбор Савјета за провођење мира у БиХ почео је данас у Сарајеву дводневни састанак током којег ће бити ријечи о главним изазовима са којима ће се БиХ суочити у другој половини ове године, уз посебан осврт на формирање власти на државном нивоу.

Сутра је предвиђено да политички директори ПИК-а одрже састанак са предсједавајућим и замјеницима предсједавајућих Представничког дома и Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. СДП у Брчком прави ујдурме како би се продужила супервизија. Исто као у Сарајеву. Стварно су постали главни муљатори на свакој страни. Треба им дати ногу у дупе генерално. Народ је у Федерацији већ сконтао па је на ванредним изборима у Вогошћи и Живиницама побједио СДА, а на општим изборима је у тим општинама побједио СДП.

  2. Да ли ће ико од силних „великих Срба“ и патриота, који се истовремено „куну у Дејтон“, поставити питање када ће се Републици Српској дати 49% територије БиХ и да тражи континуитет територије, јер се данас РС састоји од два физички одвојена дијела?

    СВИ ЈУНАЦИ НИКОМ ПОНИКОШЕ!

Оставите одговор