Нисмо ми одговорни

Колико је институционално стање у Српској испразно и безидејно показује посљедње скупштинско засједање. Поједине институције или агенције или комисије које су основане у Републици Српској показују сву своју немоћ и принцип незамјерања или незаинтересованости, а ја бих рекао неодговорност, нерад и полтронство, приликом подношења годишњих извјештаја тј. информација у којима треба да се види суштинска […]

петак, децембар 17, 2010 / 01:51

Колико је институционално стање у Српској испразно и безидејно показује посљедње скупштинско засједање.

Поједине институције или агенције или комисије које су основане у Републици Српској показују сву своју немоћ и принцип незамјерања или незаинтересованости, а ја бих рекао неодговорност, нерад и полтронство, приликом подношења годишњих извјештаја тј. информација у којима треба да се види суштинска сврха постојања регулатора, "надзорника" рада унутар веома битних сектора друштва.

Па се тако показало да управо руководиоци ових институција заузимајући најплаћеније фотеље најбоље знају, у ствари супер велемајстори су у тражењу изговора за катасрофално стање у појединим секторима као што су осигуравајућа друштва, хартије од вриједности, концесије, робне резерве и слично.

Никада нисам видио са колико вјештина се "наши стручњаци" упиру у тражењу кривца на некој другој адреси, министарствима, контролним органима, федерацији, свемирцима , марсовцима, … Сви су одговорни осим њих, што рецимо осигуравајућа друштва умјесто да новац грађана држе покривен резервама за исплату штета троше за приватне сврхе и потребе (а ради се о бар половици од 98 милиона КМ формално регистрованих техничких резерви у 2009. години), тржиште хартија од вриједности скоро да и не постоји, сектор концесија је препун мешетарења и малверзација, али је једно заједничко за све, а то је да баш они нису криви што уз стандардни изговор свјетске економске кризе, незаинтересованости највећег броја посланика или чланова Владе који понекад добију понеку услугу приде, медијске непокривености чини ове агенције, комисије, одборе мање правим институцијама, а све више квази институцијама.

И тако дан за даном, мјесец за мјесецом, пролазе године а најновији модел понашања све више добија своје упориште, "ћути и не ради свој посао јер видиш да је добро да не туку, и немој вјеровати својим очима већ нашем РТРС-у".0 КОМЕНТАРА

 1. anja banja luka, 09.02.2012. 01:10:36

  Бране Бореновић је добар човјек. Иако се не слажем у потпуности с ПДП политиком, морам рећи да мислим да је он човјек с којим би се могла градити будућност Републике Српске.

  Данас је био на скијалишту, али сам ја имао неких обавеза. Ја бих му помогао, јер је и он помогао нама. Учествовао је у напим хуманитарним акцијама, његова дјеца су правила сама никољданске пакетиће за дјецу која немају од кога добити пакетић, његов бутик је један од спонзора 1.ски купа за клинце на Старчевци. Никад од тога није правио политичку промоцију.

  Него, дођите у петак на Старчевицу, биће и закуска и пиће (чорба, пасуљ, чај, сокићи да дјецу, кувано вино, пиво). Ако буду слободни, Дадо Глишић и Маја Татић ће нам се придружити. МИслим да ћемо послати сутра вијест о догађају на Фронтал.

  Биће такмичење у 3 категорије: до 8 година, од 8-10 и преко 10 година, па ко има дјецу да скијају, нека их доведе. Неће бити тешка стаза, важно је учествовати!
  За више информација или на ФБ адресу МЗ Старчевица или мени на мејл: [email protected].

 2. Бореновић је један од ријеко позитивних политичара РС, уз њега свакао господин Иванић и то је то из ПДП, док је код СДС-а у позитивном контексту истакнут свакако доктор Стевандић у Бања Луци, затим Мићо Мићић у Бијељини и на истоку Вукота Говедарица, остали су ту негдје, босић нажалост аут, оштетио је странку слијепим савезом са снсд-ом из чега није произашло ништа више, него да је златко лагумџија постао министар спољних послова, није могло горе!?
  Уз босића свакако да испадне и шаровић пуно се приближио додику, препознао је ваљда додиков лоповски капацитет. То би било то од РС.

 3. drazen78bl, 09.02.2012. 01:50:47

  Дражене, шалим се! Не мораш увијек када те „поткачим“ да уозбиљиш тему.

  Иначе, немам ништа против организованог чишћења снијега од стране политичких партија, ПОДРЖАВАМ, под условом да ураде посао како треба с обзиром да смо имали неких критика претходник дана како су неки искористили ситуацију за медијску промоцију, а заправо нису урадили ништа. Нека се промовише ко хоће, стиче политичке поене… то је легитимно, али да се посао одради како треба. Вјерујем да ови јуче јесу!

 4. Mr Biggy, 09.02.2012. 12:48:51

  Тадић се нажалост увукао…није он за опозиционара, није ни за вођу СДС-а, да сам члан те странке то би био један од услова.
  Поштујем рад Стевандића, Мићића и Говедарице, првенствено, свакако ту има још доста вриједних људи, попут Латиновића из Градишке, Максимовића из Бијељине, донекле и Бабаља из ИС,….

Оставите одговор