Салфорд продаје и мљекаре из БиХ

Инвестициони фонд "Салфорд" објављеним планом продаје својих прехрамбених компанија у Србији обухватио је и три домаће мљекаре – бањалучку "Мљекару", дубички "Млијекопродукт" и сарајевски "Ист Милк". Небојша Ристић, представник "Салфордове" групације "Денјуб Фудс" за БиХ, потврдио је за "Независне новине" да план продаје "Имлека", "Суботичке млекаре", "Бамби Баната" и "Књаза Милоша" у Србији укључује и […]

петак, децембар 17, 2010 / 10:47

Инвестициони фонд "Салфорд" објављеним планом продаје својих прехрамбених компанија у Србији обухватио је и три домаће мљекаре – бањалучку "Мљекару", дубички "Млијекопродукт" и сарајевски "Ист Милк".

Небојша Ристић, представник "Салфордове" групације "Денјуб Фудс" за БиХ, потврдио је за "Независне новине" да план продаје "Имлека", "Суботичке млекаре", "Бамби Баната" и "Књаза Милоша" у Србији укључује и њихова повезана лица у БиХ.

"Разлог за продају је то што ‘Салфорд’ завршава свој инвестициони циклус на овом подручју", рекао је Ристић.

Директор "Салфорда" Јуџин Џафи изјавио је јуче да је од ове седмице на продају све што посједују у Србији и да ће у наредне двије године тај инвестициони фонд продати све компаније у којима имају власнички удио на подручју Србије, Украјине, Русије и Грузије.

Према раније објављеним сазнањима "Независних", купац "Млијекопродукта" могао би да буде француски мљекарски гигант "Лакталис", који је на тржишту БиХ већ присутан преко мљекаре "Инмер" из Градачца и увозних производа хрватског "Дуката".

"Салфорд" је средином ове године за дубичку мљекару тражио 14 милиона евра, на шта Французи тада нису били пристали.Оставите одговор