Лајчак нови европски представник за Балкан

Некадашњи високи представник за БиХ Мирослав Лајчак именован је за европског представника задуженог за односе са западним Балканом. н је именован за директора Европске службе за спољне послове Министарство спољних послова за односе са западним Балканом, Русијом и источним земљама. Министарство иностраних послова Словачке поздравило је ту одлуку високе представнице за спољну политику и безбједност […]

четвртак, децембар 16, 2010 / 14:15

Некадашњи високи представник за БиХ Мирослав Лајчак именован је за европског представника задуженог за односе са западним Балканом.

н је именован за директора Европске службе за спољне послове Министарство спољних послова за односе са западним Балканом, Русијом и источним земљама.

Министарство иностраних послова Словачке поздравило је ту одлуку високе представнице за спољну политику и безбједност ЕУ Кетрин Ештон.

"Сматрамо да ово именовање представља признање личних квалитета кандидата као и потврду словачке дипломатије и њене улоге у источној и југоисточној Европи, као и у развоју сарадње и изградње односа ЕУ и ових земаља", наведено је у саопштењу министарства.

Поред тога, за подручје америчког континента именован је Швеђанин Кристијан Лефлер, који је тренутно заменик директора у Општој управи Европске комисије за развој.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *