Није књига, него бук: Азбукоубиство, англицизација, невладићинизација

Некреативни и полтронични копиранти, у маниру "страна муда за домаће бубреге", осим петокраке и југоносталгије дјеце социјализма, промовишу и перјанице невладинићко-јуесејдовске другосрбијанске мисли. То није ОК на било ком језику, а посебно на српском.

среда, јул 14, 2021 / 11:36

У њиховом фразерском саопштењу, пресловљеном на српско писмо, каже се сљедеће:

И ове године, све посјетиоце Нектар ОК Феста на Тјентишту, осим одличног музичког програма, у оквиру којег ће наступити најбоља имена домаће и регионалне музичке сцене, 13/14/15 августа очекује још квалитетних програмских садржаја.

Један од њих су и промоције књига познатих аутора, које ће се реализовати у оквиру фестивалске ОК БООК ЗОНЕ. Овога пута пред фестивалском публиком прилику да промовишу своја издања имаће Душан Весић, роцк новинар и Марко Шелић Марчело, познати музичар, али и писац.

Промоција књиге "Бунт деце социјализма", Душана Весића, одржаже се у ОК БООК ЗОНИ у суботу 14. августа. Овом књигом о првој генерацији бендова новог таласа Душан Весић заокружује трилогију о најважнијим моментима југословенске рок културе. Весић је овде присутан у двострукој улози: он је у исто вријеме непосредни посматрач који је из близине пратио нови талас током његовог настанка, врхунца и гашења, а уједно и пажљиви и одмјерени хроничар који с временске, али не и емотивне дистанце дочарава, оживљава и приближава културну епоху прецизно и живописно. Заједно са публиком Весић ће нас повести кроз путовање мисли и чињеница која носе и остала његова дјела.

У недељу 15. августа дружење у ОК БООК ЗОНИ резервисано је за Марка Шелића Марчела, писца којем се догодила музика иако хронологија објављених дијела сугерише да се десило обрнуто. Са овим аутором осим на његовом наступу који нас очекује на Сенсатион ОК стаге-у у ОК кампу у суботу, очекује нас дружење и у ОК БООК ЗОНИ кроз разговор на тему "Проза и стихови Марка Шелића Марчела" у којем ћемо проћи кроз сва његова издања.Оставите одговор