Невен Станић позива Станивуковића, на основу судске пресуде, смијени директора Акване

Јавно позивам градоначелника Бањалуке да разријеши дужности директора Акване, Велибора Вукајловића или да директор понуди своју оставку ако има имало морала, из разлога што је судским путем потврђено да је отпуштен из државне управе, тачније из ЈУ СЦ Борик.

недеља, август 1, 2021 / 18:42

Наиме, због неизвршавања радних задатака и вишеструког и дугогодишњег кршења радне дисциплине добио је отказ у фебруару 2019.године, а у марту исте године Инспекција рада је утврдила да је уговор о раду отказан на законит начин. Г. Вукајловић се жалио и Окружни суд је одбацио његову жалбу.

Познато је да се за свако радно мјесто у државној управи као један од услова тражи да кандидат није отпуштан из државне управе. Знајући то, градоначелник је именовао Вукајловића за директора Акване свјесно кршећи закон. Сада, када је стигла коначна пресуда, нема сумње да је градоначелник прекршио закон и једина исправна ствар је да Велибор Вукајловић буде разрјешен са мјеста директора и да више никад нема право да ради у државној управи.

Ово је невјероватан примјер кадровске политике градоначелника Бањалуке да је прихватљиво да неко ко у једној градској установи крши радну дисциплину и неизвршава радне задатке, добије отказ и онда постаје директор друге градске установе. Какав резултат и рад можете очекивати од таквог радника? 

Поред свега наведеног, Велибор Вукајловић је напуштао радно мјесто без одобрења непосредног руководиоца, немарно обављао радне задатке и каснио у извршењу истих, често за вријеме радног времена боравио у угоститељским објектима у тржном центру Меркатор. Али, Г. Вукајловић ипак има једну референцу за обављање функције директора Акване. Док је био запослен у дворани Борик, за вријеме радног времена виђан је на базену Жутих зграда на Петрићевцу.Оставите одговор