Ненад Стевандић

Ненад Стевандић: НАТО и Република Српска – Од бомбардовања, љубави на други поглед, до накнадне памети

Лицемјерје СДС-а и ПДП-а по питању приступања БиХ НАТО савезу се показује као константа. Моји сарадници из аналитичког и креативног тима Уједињене Српске и ја, имамо проблем што памтимо и чувамо документе, али и здрав разум.

петак, август 30, 2019 / 22:43

Још прије петнаестак година СДС и ПДП су били главни покретачи оснивања зајдничких Оружаних снага БиХ, као и чланства у НАТО. Сад би вољели да се тога нико не сјећа. Али сем њих, немају сви памћење акваријумске рибице. Од Паравца до Иванића су многи руководиоци ове двије политичке странке креирали и доносили одлуке, које су приближавале и Републику Српску и БиХ чланству у НАТО.

Сад би због дневно-политичких разлога и површног приступа политици и (не)одговорности према РС, све урадили да члан Предсједништва БиХ Милорад Додик "пошаље” АНП у Брисел, те да га назову издајником. Или да уђе у конфликт са НАТО-ом, те би га се САД и ЕУ "ријешили” у политичком животу пошто не могу то да ураде на изборима. Постављање АНП-а, као услова за формирање Савјета министара БиХ, је договорена политичка игра СДА и СДС-ПДП коалиције.

Или је то чак било наV Конгресу СДА, гдје је представљено укидање ентитета и пут у НАТО, све са најдражим гостима тадашњим замјеницима СДС-а П. Ковачем, у другом, и ПДП-а Бореновићем, првом реду.Кључан период за одређене безбједносне политике БиХ и односа према НАТО, десио се од 2002. до 2006. године. Неколико ствари је обиљежило тај период: реформа одбране Оружаних снага у БиХ, велики утицај високог представника на унутрашњу политику у РС и БиХ, и усвајање документа "БЕЗБЈЕДНОСНА ПОЛИТИКА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ" 2006. године.

На изборима 2002. године члан Предсједништва БиХ је постао Мирко Шаровић, тад (и сад) предсједник СДС-а. Због афере "Орао” поднио је оставку у Предсједништву, те је његово мјесто заузео посланик СДС-а у Парламентарној скупштини БиХ Борисав Паравац. Већ поменуте 2002. године почела је израда документа "БЕЗБЈЕДНОСНА ПОЛИТИКА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ” да би се завршила у фебруару 2006. године.Укидање ентитетских министарстава одбране, заједничке оружане снаге и документ "БЕЗБЈЕДНОСНА ПОЛИТИКА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ”Први конкретни кораци у процесу приступања БиХ према НАТО-у датирају још од почетка 2004. године и трају до данас.

Веома су битне сједнице 40, 41. и 70. сједница Предсједништва БиХ из 2004. и 2005. године када је српски члан био господин Борислав Паравац, члан СДС-а. Предсједништво БиХ на 40. сједници 17. 03. 2004. године донијело је закључак којим потврђује опредјељење да БиХ и све њене институције морају испунити потребне услове за пријем БиХ у НАТО програм "Партнерство за мир”. На 41. сједници Предсједништва БиХ, одржаној 24. 03. 2004. године, усвојен је Извјештај о напретку БиХ у процесу реформе одбране и испуњавању услова за пријем у НАТО програм "Партнерство за мир”. На 70. сједници Предисједништва БиХ, одржаној 23. 02. 2005. године, Предсједништво БиХ у посебној изјави је потврдило опредјељење земље за прикључење НАТО програму "Партнерство за мир" ипуноправно чланство НАТО савезу.

Народна скупштина Републике Српске на 23. посебној сједници, одржаној 18. марта 2005. године, донијела је Декларацију о стратешким опредјељењима Републике Српске у систему одбране БиХ. У преамбули Декларације стоји: "Пружајући пуну подршку уласку БиХ у "Партнерство за мир" и НАТО савез", а у даљем тексту Декларације се експлицитно наводи: "Додатне гаранције безбједности БиХ треба да представљају пријем у "Партнерство за мир", као и што брже укључивање БиХ у политичко чланство НАТО савеза. С обзиром на тежњу свих земаља у региону ка укључивању у евроатлантске интеграције, овим би била осигурана и регионална компонента безбједности." Ово је анулирано у резолуцији Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности 2017. године, али тада је било тако да су све најзначајније парламентарне странке Републике Српске гласале за Декларацију (СДС, ПДП, СРС, СНСД) која има НАТО путоказ.

Владајућу већинску структуру у Народној скупштини РС, Влади РС, Парламенту БиХ, као и мјесто Предсједника Републике Српске, у том мандату чинили су представници коалиције странака СДС, ПДП и СРС. Због свега тога, зачуђује садашњи став Српске демократске странке, која у својим саопштењима износи политичке ставове који доводе у питање њихово раније опредјељење и залагање за чланство БиХ у НАТО.

Народна скупштина Републике Српске, послије разматрања Информације о реформи у систему одбране БиХ, на 26. посебној сједници, одржаној 30. августа 2005. године, донијела је закључак у којем стоји: "Народна скупштина РС захтијева од Предсједништва БиХ да код званичних институција НАТО савеза текућу реформу Оружаних снага БиХ верификују као коначну фазу структурне реформе, која ће омогућити укључење Оружаних снага БиХ у НАТО савез." На истој сједници Народна скупштина Републике Српске усвојила је и документ под називом "Препоруке за измјене и допуне у предложеном концепту реформе одбране", у чијој преамбули пише:"Република Српска подржава чланство БиХ у "Партнерству за мир" и НАТО савезу."

БиХ је 15. децембра 2006. године потписала Споразум о приступању НАТО програму "Партнерство за мир". На сједници Предсједништва БиХ, 18. јануара 2007. године, Предсједништво БиХ донијело је одлуку о отварању Сталне мисије БиХ при НАТО-у у Бриселу.

Предсједништво БиХ је током предсједавања Небојше Радмановића из СНСД-а 2009. године, у складу са дотадашњом политиком Републике Српске, поднијело апликацију за "Акциони план за чланство у НАТО (МАП)".У архиви вијести на сајту Предсједништва БиХ је и вијест да је 2. маја 2006. године тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Борислав Паравац (СДС) посјетио НАТО штаб:

"Приликом данашње посјете НАТО штабу, који је од данас смјештен у јужно крило зграде некадашње Команде 2. војне области ЈНА, члан Предсједништва БиХ Борислав Паравац је, послије обиласка почасне јединице Здружених снага БиХ, говорио о значају уласка наше земље у "Партнерство за мир", односно НАТО и нагласио да је тај циљ приоритет у вањској политици Босне и Херцеговине."Паравац је искористио прилику и током великог српског и православног празника Видовдан (у бањалучкој касарни "Козара" присуствовао обиљежавању Видовдана, крсне славе Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, који његује традиције Војске Републике Српске):

"Члан Предсједништва БиХ Борислав Паравац изјавио је у Бањој Луци да су данашање Оружане снаге БиХ резултат компромиса, те да у овом тренутку нема алтернативенеопходности укључења БиХ у евроатлантске интеграције. Наводећи да је било доста незадовољства реформом одбране у БиХ, Паравац је указао да је та реформа заснована на вањскополитичкој оријентацији БиХ која је пут ка Европској унији и "Партнерству за мир""Дакле, све је почело са СДС-ом и завршило са ПДП-ом, остали су грешни због партиципације или појединачних НАТО веза, перцепција или каријера. Српска посла, па то ти је. ПДП је што се тиче НАТО пута отишао најдаље, или су најдаље отишли његови највиши функционери. "Стратегија спољне политике БиХ 2018-2023", усвојена је за вријеме мандата Младена Иванића, који је био оснивач и дугогодишњи предсједник ПДП-а.

Један од стубова спољне политике БиХ јесте сигурност и стабилност и унутар ње однос према НАТО. "– Наставак провођења активности у односу на НАТО остаје приоритет институција БиХ. Приоритетне активности биће првенствено усмјерене ка активацији и провођењу МАП." (из "Стратегије") А јуче је господин Бореновић све називајући Додика издајником ако потпише МАП рекао да може и МАП и НАТО само да се ето спомене у документу о приступању НАТО савезу Резолуција Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности.

То двоје се иначе страшно слаже и допуњује кaо ПДП и легитимни представници Републике Српске.Е, да кажем и лични став о НАТО-у управо данас, на дан када је НАТО почео бомбардовање Републике Српске, морам рећи да је за мене резолуција Народне скупштине Републике Српске обавезујућа и да бих се заложио за њену измјену, промјену или повлачење ако би НАТО подржао самосталност Републике Српске или нешто мање више слично. А чудни су путеви Господњи.34 КОМЕНТАРА

 1. Добро Ненаде, не кажем да не стоји ова твоја прича, чињенице су неумољиве по питању политика и понашања свих послератних српских партија и појединаца који су вршили власт у име српског народа, као и у име свих грађана Српске.

  По мени, управо ова твоја прича показује сву апсурдност наше послератне политике, од мијењања ставова због уцјене, до недораслости историјском моменту већине оних који су име нас намјерно, или под притиском-уцјеном доносили по Српску веома, веома лоше и болне одлуке(част изузецима).

  О дјеловању на унутрашњем плану по свим питањима,односно, о раду тих „српских патриота“(част изузецима) који су народ подијели, осиромашили и морал довели до имбецилности, да не говорим.

  Стога, тебе као политичара који кроз назив своје партије пледира на јединство Српске јавно овдје питам:

  „ДА ЛИ СМАТРАШ ДА ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА СЕ ПОДВУЧЕ ЦРТА И ОДРЖИ ПОСЛЕ 24 ГОДИНЕ ОД ЗАВРШЕТКА РАТА, ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР?“

  П.С. Ово је питање изнуђено истовременом објавом наших постова на Фронталу РС, иначе, као што смо и написали у иницијативи, између осталих и свака парламентарна партија ће добити званично допис поводом иницијативе за одржавање САБОРА од стране ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ.

  У том званичном допису ћемо тражити да нам сви званично одговорите на наш приједлог-иницијативу.

  Ово ја питам да одговориш овдје, све зато што знам да ћеш посјетити више пута портал, ако ништа због објаве твог текста.

  Поздрав

  1. Nije još vrijeme druže Nikola.
   Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme, pusti da nas vode pametniji od tebe!
   Tačka.

 2. Halo doktore (o moj boze..doktore???) ima li kakav link ili referenca za ovo sto navede na pocetku:
  „Још прије петнаестак година СДС и ПДП су били главни покретачи оснивања зајдничких Оружаних снага БиХ, као и чланства у НАТО.“
  Napisano je laz nevidjena
  OSim toga, sta si ti, kao tadasnji clan SDS uradio da ne dodje do „pokretanja osnivanja zajednickih OS..i blabla?

  Na kraju moj stav: Kratkovidoscu, kukaviclukom, prodali smo slavnu VRS i stvorili smece OSBiH
  Daj da to smece ostane smece i da ne funkcionise
  A NATO je vec druga prica. Na to gledam kao iskljucivo stabilizirajuci faktor za Srpsku.
  Opet, kratkovidi i bezmudi politicari iz Srpske, pocev od Doktora (opet..moj boze…ja doktora, kukala nam majka), preko Dodika, opozicije, to ne vide..

  1. Šteta što smo ostali uskraćeni za
   “ Lenjina“ poput tebe da nas izvedeš „na pravi put“ a ne da trpimo ove individue od 96′ pa na ovamo… …

 3. Додик је дао добар интервју за „Руски репортер“, аферим! Показао је *иту Америци и Западу, рекао им истину у лице, те загрмио да не би дао да БиХ иде ка ЕУ ако то значи и санкције Русији, позивајући Русију да се више петља у ставри БиХ да би се направио баланс са Западом.
  Таквог далековидог државника би сваки народ и земља пожељела. Запад добро зна да се с њим није зајебават, да их је одавно прочитао и да их држи у шаци. Политичка, финансијска, безбедоносна подршка Русије није спорна. Да сутра неко загања Додика, тај не би уопште мислио на себе („Јебеш мене, дај да народ спасим и Вољену Републику, Републику Српску!“, узвикнуо би Додик), него би у једну руку зграбио народ, у другу Републику, па бјеж’ у Мајку и тако би још једном донио свако добро српском народу… А Бакир би сам шмугн’о у Турску, не би га било брига за народ…

  1. Како се год Додик узда у Русе, тако је будаласта бошњачка нада да ће Американци протјерати Србе из БиХ и дати им је на тацни.

   Договор легитимно изабраних представника сва три народа у БиХ, уз уважавање интереса свих је једино рјешење.

   Злурадост која избија из твог коментара није допринос том договору.

  2. Ја коментаришем изјаве Милорада Додика, не бавим се српским народом, а ти се бавиш неком апстрактном „бошњачком надом у протјеривање Срба из БиХ.“
   А не би ти то радио да имаш какав аргумент,
   и да ја не говорим истину,
   и да и сам знаш колико је Додик заср’о с овим интервјуом, на више нивоа.

   Што се тиче протјеривања Срба из БиХ, поред Милорада Додика и интересно-мафијашке организације која је картеловски све институције РС-а приватизирала, не требају никакви Американци. И ово знаш да је истина. Онај демограф из Бања Луке скоро ече како је у првом кварталу ове године по први пут морталитет у РС-у дупло већи од наталитета. Не говорим ја ово из злуардости него су то чињенице. А ти брани Додика до посљедњег Србина…

  3. Османе, дирљива је ваша брига за Србе, РС и српски наталитет.

   Толика је то брига да не примјећујете исте трендове код друга два народа.

   Зато сте ви бољи од нас јер мене заболи курац шта се дешава у федерацији.

 4. „Договор легитимно изабраних представника сва три народа у БиХ,уз уважавање интереса свих је једино рјешење“

  Ето видиш како је то једноставно, ти као да си ЗЕЛЕНИ.

  До душе, кад си коначно „мислио“, добро би било да напишеш како ти сви изабрани представници српског народа треба да добију снагу кроз одржавање свесрпског Сабора, односно, кроз доношење ДЕКЛАРАЦИЈЕ, смјерница о будућем раду и животу Српске, те понашању њених изабраних представника,наравно, све то као одговор бремену времена, тачка.

 5. Сад видјех да ми је Ненад одговорио на моје питање о нашој иницијативи за одржавање САБОРА.

  Хвала ти на одговору, цијеним то што си одговорио под именом, исто као што цијеним тебе као јаког политичара из Српске, што сам на крају крајева више пута овдје написао.

  „Нема код Ниџа лагање“, што рекли наша браћа Срби из избезумљене Србије.

  Значи, апсолутно се слажем са тобом да су промјене у друштву процес,надам се да мислиш како се политика мора прилагођавати времену, да се Република Српска мора прилагођавати процесима у свијету, Европи, регији и у дејтонској БиХ, исто тако се надам да се слажеш са „оправдањем“ данашњих српских политичара, све како се људи из политике у том процесу могу и морају мијењати.

  По мени, требало би на боље, ти си најбољи примјер, чињенице су чињенице, ти си учио на грешкама, данас ти, све као искусан и дорађен политичар увелико мислиш као и ја што сам мислио од првог дана бављења политиком (до душе, мораш порадити на коректности према другим, имаш мој примјер, учи, добар си ђак, то је очигледно).

  Значи, грешке су биле код тебе изражене, оне су неминовне код свих нас,“историја је учитељица живота“, треба учити на грешкама.

  Ево Ненаде да признам јавно, ја сам као политички јуноша гријешио, нпр. 2014 године, онда када сам требао гледати интерес ЗЕЛЕНИХ и сујетно форсирати личну афирмацију, што се теби и многим другим исплатило,умјесто тога ја сам био коректан и нудио конкретна рјешења, односно, умјесто да размишљам о себи, ја сам тада, све као идеолог, творац програма и вођа авангардних и неукаљаних ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ мислио о Републици Српској.

  Наиме, требао сам се тада као прејака медијска и неукаљана политичка личност удружити са твојим тадашњим СЗП, афирмисати идеју и програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, све кроз сву вашу логистику, односно, требао сам се удружити са тобом, тада већ искусним и талентованим, али још увијек недовршеним политичаром, политичаром којег је задњих година, све кроз процесе вријеме дорадило.

  Требао сам Ненаде те 2014 године заједно са тобом и осталим тадашњим недовршеним политичарима из СЗП(част изузецима) оборити Додика, све да ми се јебе какве све полуге са њим губи Српска?

  Требао сам Ненаде то урадити, све умјесто мог тадашњег“наивног“ и национално одговорног размишљања, нпр., писања моје колумне овдје маја 2014 године, колумне под називом „САВЕЗ ЗА (НЕ) ПРОМЈЕНЕ У СРПСКОЈ“, или када сам почетком јула те 2014 године на АПОСТРОФУ напарадао такође данас промијењеног посланика, а тада супер сујетног Вукановића, човјека који је заједно са тобом живи доказ да се „букање у јавности“ политички том појединцу исплати, без обзира на могуће негативне посљедице-подјеле у друштву које ће такви политичари произвести.

  Требао сам Ненаде из сујете, личног и партијског интереса оборити Додика и читав тадашњи систем, све не размишљајући да ли би та промјена у времену-процесу донијела стабилност Републици Српској, донијела национално одговорну политику у односима према федералцима и странцима, према евентуалним економским, политичким и безбједносним интеграцијама Републике Српске и дејтонске БиХ?

  Није ми нпр. тада Ненаде требало бити важно да ли би та промјена ради промјене донијела јасан програм развоја Републике Српске, све по сегментима за наредна два четворогодишња циклуса, односно, није ми требало тада бити важно шта ће бити са Републике Српске ако помогнем да дођу на власт тада твоји(данас у великом броју Додикови) те 2014 године.

  Требао сам тада Ненаде гледати свој интерес,до душе, требам и данас, али честит и хуман човјек се не може промијенити па га јеби.

  Нисам Ненаде тада требао видјети оно што и ти данас видиш, све после 20 година твог активног бављења политиком, те твојих оправданих промјена кроз вријеме и процесе, нисам и можда ни данас не треба да видим даље и да са ЗЕЛЕНИМ позивам на свесрпску САБОРНОСТ, зар не?

  П.С. Добили сте Ненаде као партија званично допис о нашој иницијативи, надамо се званичном и позитивном одговору.

  Лично не бих желио, али можда се једног дана поново подсјетимо на нечије промашаје, све због ове иницијативе ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ о неопходности српског САБОРОВАЊА?

  Можда вријеме и процеси докажу да неке политичке партије и њихови предсједници нису биле дорасли данашњем времену, баш због тога што нису могле прихватити супер национално одговорне иницијативе других српских партија и њихових предсједника.

  Опрости, ниси био коректан, довољно је било да напишеш да си против САБОРА зато што ће „вријеме и процеси“ сами дати одговоре, ниси требао покушати бити паметњаковић на прејаком Лазаревићу?

  Надам се да ја тебе нисам увриједио изношењем 100% тачних чињеница, морао сам се баш тим чињеницама бранити, тачка.

  Поздрав

 6. Јебем га Симо, ниси ти џаба мој љубимац, гдје ти је луцидност и шарм?

  Почећу још да мислим да припадаш нечијем политичком и креативном тиму?????

  Поздрав мој брате Јасмине, не замјери нашем Симу, добрица је он, мало га вријеме и процеси притисли, тачка.

  1. NJega ,mislim,pritisce hanuma.
   Jos komplex sto mora pisati sjedeci…

   Pa u pravu si ,sad ga i ja razumijem.

   Prije ,dok sam jos vjerovao da je zagondzija ,nisam obracao paznju.

   Sad mi ga,jednostavno ,zao,

 7. Поштовани читаоци и коментатори фронтала,
  одавно не комуницирам путем коментара нити на њих одговарам . Комуникације углавном иду службено, мејловма, преко канцеларија, порукама и нешто ријеђе непосредно.
  Не могу да утичем на то да неко из својих разлога потпише моје име или презиме испод свог коментара на овом или другим порталима, што опет неког другог може довести у заблуду или изазвати реакције које могу бити непримјерене.
  др Ненад Стевандић

  1. Niste daleko odmakli od Nikole.
   Prvo što sam naučio u prvom razredu srednje škole odnosno naučio me profesor geografije je to da nisam toliko poznat da bi se mogao predstaviti ili potpisati samo kao Mladen.
   Naš Veselko-NIkola jedva dočekao da pročita Nenad na tarabi pa poletio ko pravi ubuljivač.
   I što je najgore on i dalje misli da su stihovi Beogradskog Sindikata Vaše riječi, ili kako nikola reče previše vaše.
   Od sada kada nađete vremena odmorite se malo uz Frontala, teško je povjerovati da postoje likovi kao Nikola i da Vaš tekst može izazvati ovakvu smijuriju i provaljivanje.

   Pozdrav
   Mladen Sofrenović

 8. Ненаде,

  ако је тако, а очигледно да јесте, ја ти се искрено извињавам.

  До душе, ништа ново није откривено, али ја не бих чак ни онако благо реаговао, све да сам знао да иза ника Ненад не стојиш ти, јебига, сад је касно.

  До душе, превише су оно твоје ријечи, а ни искреност ти доказано није врлина, значи, сумња остаје?

  Иначе, пријатељски те савјетујем, зло је вријеме по Србе, зато ти лично мало пази, немој вријеђати друге у медијима, поготово их називати издајницима, има начина и начина, све да „у црну земљу укуцаш полтичког противника, а да ниједну ружну ријеч не поменеш и ништа не слажеш“.

  Ево још један добронамјеран савјет вама ујединитељима, све да се искупим што написах онај истинит коментар.

  Наиме, не иде прича о „ваших младим и искусним стручњацима“, о „вашем политичком и креативном тиму“, котрапродуктивно је, добра мета за исмијавање, ти како хоћеш?

  Знаш, тебе још и могу у народу схватити као национално одговорног, Нату тако и тако, али свеукупно, колико год ви покушали постати национално одговорна и модерна партија, бићете на овај „педерски“ начин рада иза леђа исмијавана партија за једнократну употребу, никако партија која има идеју, идеологију и јасан програм, односно Српксој потребна ујединитељска партија.

  Другим ријечима, гледамо кроз очи писмених и политички освјешћених људи, ви УЈЕДИНИТЕЉИ, са све оним одијелцима и машницама, оним јапијевским-педерским ходом и ташницама, оним лажним самопоузданим понашањем у јавности, јесте и остаћете до гашења, само скупина малограђанских липицанера(нека ми даме опросте), тачка.

  Поздрав

 9. Послали смо на Фронтал текст званичног дописа свима коме треба, све везано за инцијативу ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ о одржавању свесрпског САБОРА.

  Када будеш тачкице прочитао текст, онда ћеш видјети да ја без обзира на сву снагу, енегију, луцидност, искуство и харизму, увијек испред себе стављам опште добро.

  Из опширног, али 100% тачног коментара Ненаду,нпр. у писању о 2014 години, видио си да је истина како никад прво себе не стављам у први план, напротив.

  Ја сам човјек који је у потпуности разумио бреме времена прије рата, тако да сам дао праве одговоре кад је требало, прије уласка у политику знао сам врло добро ово бреме времена, тако да од првог дана оснивања ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ знам шта радим.

  Данас, девет година после часног рада, ЗЕЛЕНИ и Лазаревић са пуним правом траже свесрпски САБОР и нуде одговоре овом бремену времена, односно, са правом нуде рјешења КОЈА НИЈЕДАН ПАТРИОТА, НИТИ ПАТРИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЈА НЕЋЕ СМЈЕТИ ОДБИТИ, свиђало се то некоме, или не?

  Иначе, било би глупо да себе не цијеним, још би глупље било да очекујем да ме туђи ботови хвале.

  Оних неутралних на порталима је данас врло мало, они читају, разумију ко је ко, али не коментаришу због напада ботова, тачка.

  П.С. Иначе, није мој начин рада, нити манир да о другим пишем негативно, макар и добронамјерно, као што сам написао коментар у коме ме хвалиш, напротив.

  Иначе, ова два коментара Ненаду нису упућени само њему и његовим ВИОЛЕТА ујединитељима, него су послати као порука свима оним који се нађу на путу подвлачења ЦРТЕ, односно, на путу српске саборности, национално одговорне политике и повратку повјерења у Републике Српску, како српском народу, тако и свим њеним грађанима, тачка.

  1. Moguće je obzirom da je svojom „gradžanskom inicijativom“ Nikola pregazio kako rezim tako i opoziciju u potpunosti.
   Moguće je i da je jasse jer ni njemu nije jasno kako se njegob jaran Nikola prije njega mogao sjetiti sabora na Palama a jasse donator Republike Srpske donosi keš!

  2. Не би ме чудило и да се Гњурац представио као Ненад јер из добро обавјештеног извора сам сазнао да му је Стевандић одбио позив за сабор и приде га изружио к’о баба Шарова.

   Није нашао паметнији начин да нападне Стевандића због одбијања.

Оставите одговор