Наши се сада зову "конзервативни покрет" и траже оно што је у бившем Варшавском пакту већ учињено

Имамо најмање три тага за овај покрет (Наши, СНП Наши и Наши 1389) како су се већ мијењала савезништва и са њима имена. То довољно говори о слабости "екстремне деснице" у Србији, али ово што траже је нешто што су Чешка, Словачка, Пољска, Мађарска и сличне земље већ одавно урадиле.

уторак, мај 19, 2020 / 23:59

Конзервативни покрет Наши обраћа се јавности са захтевом за отварање досијеа сарадника комунистичке тајне службе од 1944. до 2000. године и лустрацију политичара и свих јавних личности које су сарађивале са тајном службом, а које су активне и дан данас у политичком и јавном животу.

Захтевамо отварање досијеа почевши од Одељења за заштиту народа – ОЗНА, Управе државне безбедности (УДБА) и Контраобавештајне службе (КОС) Југословенске армије, а касније и свих њених наследница на које су се преносиле њихове надлежности.

Конзервативни покрет Наши сматра неопходним реформу служби безбедности и њихов апсолутни отклон од свих веза са тајним службама која су основане за време Јосипа Броза – Тита.

Да до тога није дошло најбоље нам сведочи податак да до дана данашњег нису отворени досијеи како би била пронађена гробна места Ђенерала Драгољуба Михаиловића и Митрополита Јоаникија Липовца који су мучки убијени од стране нове комунистичке власти, као и на стотине других гробница у којима је сахрањено на хиљаде грађана који се нису слагали са комунистичком идеологијом.

Захтевамо да се коначно заврши процес реституције и да се наследницима лица којима је комунистичка власт отела имовину, исплати пун износ за који су оштећени, укључујући и камате.

Такође, захтевамо да Социјалистичка партија Србије као имовинско -правна наследница комунистичке партије врати сву отету имовину коју је пренела на себе, након престанка постојања комунистичке партије.

Информативна служба
КПНОставите одговор