Страначко-здравствени самит Тузлака код Љиљана Комшића

Већ смо писали да Жељко Комшић и Шефик Џаферовић имају најразличитије активности посредством својих кабинета, док Милорад Додик забушава на послу. Ово је један од класичних страначко-локалистичких примјера.

уторак, 19 маја, 2020 / 17:56

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић састао се данас са министарком здравства у Тузланском кантону Дајаном Чолић, гастроентерологом проф. др Нермином Салкићем, проф. др Игором Худићем – шефом гинекологије УКЦ Тузла, и гинекологом проф. др Златаном Фатушићем.

Током састанка разговарано је о стању здравственог система у Тузланском кантону и у Босни и Херцеговини, с посебним акцентом на текуће изазове у борби против пандемије коронавируса.

Министарка Чолић и доктори информисали су члана Предсједништва БиХ о тренутним активностима, изазовима и моделима борбе против пандемије, те изнијели своје приједлоге и идеје о цјелокупном јачању и унапређењу здравственог система Босне и Херцеговине.

Истакнуто је да су задовољавајући резултати у борби против пандемије коронавируса у Тузланском кантону резултат тимског рада свих радника у здравственом систему, као и превентивних мјера које су предузете у циљу спречавања ширења вируса.

Саговорници су констатовали да здравствени систем Тузланског кантона опскрбљује скоро милион становника Босне и Херцеговине, те да, у томе смислу, треба јачу институционалну подршку.

Члан Предсједништва Жељко Комшић честитао је министарки Чолић као најодговорнијој особи за стање здравственог система у Тузланском кантону на одличним резултатима и одговорном суочавању са свим изазовима пандемије. Састанку је присуствовао и предсједник Клуба ДФ-а у Скупштини Тузланског кантона Махир Мешалић.Коментариши