Наприча се Борис са Басаром

"Ја сам дубоко убеђен да реформа приступу Косову и Метохији, један неконвенционалан приступ, инвентиван, флексибилан, прагматичан, рационалан, креативан на крају, нас води према шанси да једном и произведемо нешто квалитетно у Србији и продамо на неком тржишту", закључио је Тадић. Предсједник Србије Борис Тадић оцијенио је да су неопходни "неконвенционални искораци" у политици Србије према […]

четвртак, јун 2, 2011 / 10:49

"Ја сам дубоко убеђен да реформа приступу Косову и Метохији, један неконвенционалан приступ, инвентиван, флексибилан, прагматичан, рационалан, креативан на крају, нас води према шанси да једном и произведемо нешто квалитетно у Србији и продамо на неком тржишту", закључио је Тадић.

Предсједник Србије Борис Тадић оцијенио је да су неопходни "неконвенционални искораци" у политици Србије према Косову и Метохији и навео да је то шанса за неко ново рјешење.

Тадић је оцијенио да је начин на који је званични Београд у прошлости третирао питање Косова "супротан интересима Србије и српског народа".

У разговору са српским писцем Светиславом Басаром, који преноси дневник "Данас", Тадић је навео да треба покушати ствари мијењати тихим, али упорним радом, умјесто "великим патриотским" наступом.

Предсједник Србије сматра да је недавна изјава министра унутрашњих послова Ивице Дачића о подјели Косова легитимизовала различите приступе овом питању.

"Доскора није се смело говорити о неколико модалитета приступу Косову и Метохији, постојао је само један једини, који је непроменљив и, ваљда, изграђен од тог вечног камена", рекао је Тадић.

Он је закључио "да смо направили много неконвенционалних искорака у тој политици, што ствара шансе да се пронађе неко ново решење"

Тадић је примјетио да са друге стране "имамо међународну заједницу која своју политику чини још ригиднијом".

Разговор предсједника Србије Бориса Тадића са писцем Светиславом Басаром објављен је у 100. броју магазина "Статус", а његове дијелове објавио је дневник "Данас".0 КОМЕНТАРА

 1. „Ја сам дубоко убеђен да реформа приступу Косову и Метохији, један неконвенционалан приступ, инвентиван, флексибилан, прагматичан, рационалан, креативан на крају, нас води према шанси да једном и произведемо нешто квалитетно у Србији и продамо на неком тржишту“, закључио је Тадић.
  Ово би ваљда и обичан свијет требао да схвати…
  Е Борисе како си се стиснуо на овој фотографији могло би свашта да испадне x-(

 2. Већ кад су донијели одлуку да испоруче генерала Младића Хашком трибуналу, кренули су у реализацију новог захтјева својих шефова, а то је признање независности Косова. Тако су истурили најнаивнијег (еквивалента нашег Перице) да пусти у јавност пробни балон, а онда је кренула медијска офанзива. Јасно је шта се иза свега крије.

  Уколико Србија под хитно не збаци овог човјека, српском народу нема спаса. x-(

 3. Читао сам читаву ову бљувотину, и не могу себи да дођем колико гнусних ствари човјек може да каже. Ваљда му је јасно да су му његови амери окренули леђа и пригрлили Тому, па сад продаје земљу за сићу, да заради америчку пензију.

  Продајем трактор, земљу сам већ продао- савршено осликава ово ђубре!

 4. Додик се буквално понижавао синоћ у БГ, бар оно што сам имала прилику да видим. По ко зна који пут оживљавао Бориса… постало је дегутантно. Једини разлог због којег је позван јесте да оправда Бориса пред дијелом јавности у Србији који је против овог. Послужио је да покаже да се Српска „не љути“. Ових дана смо имали прилику да видимо да се ипак љути. Мислим да Додик треба да престане да се изјашњава о генералу Младићу, ако већ нема нешто паметно да каже осим „индивидуалне одговорности“, „потребе да се процесуирају ратни злочини“… Осудили су генерала прије времена. Озбиљност једне земље се мјери тиме да ли је у стању да заштити своје грађане. Ми смо до сада показали да нисмо озбиљни. С обзиром да Додик воли Хрвате и хвали се анкетама у Мостару, а заборавља да су му исти ти псовали мајку прије пар дана и обраћали му се погрдним именима, али он их ипак воли и узор су му… ето, онда би требао да се угледа на њих и преузме бригу као што су они то урадили и раде и данас у случају Готовине и екипе.

  Понижавање по Србији око приче да ми као волимо више Србију од „мјеста на којем живимо“ је посебна прича и није истинита. Волим Србију, али РС

 5. Ања шта се то теби догодило?! 😀 Из твојих ријечи се осјећа гдњев према човјеку који води добру „државотворну“ политику како ти оно написа 😀

  Драго ми је да си изашла на „прави пут“, следећа фаза коју ћеш досегнути је бол у костима (због државне политике појединаца) кад се пробудиш, ту већ почињу да ти се отварају нови видици филозофије Ћика (опушак), потом ћеш доћи до гране ПОПОСАИ, ако будеш упорна слиједи ДОПОСАИ, и на крају ПРЕПОСАИ.

  Пријатељска сугестија, нађи неког ко ти одговара као партнер роди дјецу, направите неку кућу и одгајај дјецу. Ако успјете набавити неку макину да вас може одвести од тачке А до тачке Б супер, има лијепих мјеста за видјети у овом ентитету, штета је пропустити да их не видиш. Једино то има смисла, ово све остало је тешка пропаст.

  http://www.youtube.com/watch?v=te6qG4yn-Ps

Оставите одговор