Напад на Приједор: Тракавичари против суживота и мира

У потпуности је јасно да је у питању МАЛИГНА ЛАЖ и да у Приједору нико није наредио "несрбима" (Кинезима, Непалцима, Чилеанцима) да носе бијеле траке око руку, већ да је у питању напад на град од стране муслиманских ексремиста, али најмање од 2013. године се упорно понавља таква лаж.

понедељак, мај 31, 2021 / 16:24

Да ли треба чекати да ширитељи вјерске и националне мржње на потпуним измишљотинама напунe деценију свог несметаног противуставног и противзаконитог дјеловања?

Ту лаж и данас, 31.05.2021. године предноси и БХРТ, што је посебно трагично јер ту РТВ-кућу финансирају и грађани Републике Српске, који се са тим нипошто не слажу. Не може се сложити нико нормалан, да и поред постојања радио записа, доступног сваком ко је способан да укуца кључне ријечи у претраживач, тобоже "заједничка" радио-телевизија, и даље шири лажи, а без реакције и супротстављања српских руководилаца у њој.

Зашто нема никаквих реакција надлежних? Зашто се не поднесе кривична пријава за изазивање националне и вјерске мржње, односно за покушај да се српски народ прикаже на начин да се замјене улоге са његовим џелатима? Муслиманске и хрватске усташе су једини који су носили бијеле траке у Приједору, да би се у Другом свјетском рату разликовали од Срба које су клали.

Срби никога нису означавали бијелом траком по националној основи, већ су те бијеле траке носили и Срби сами. У позиву са Радио Приједора из 31.05.1992. године, јасно се види да је у питању напад на Приједор од стране муслиманских екстремиста, те да се позивају "сви грађани лојални Српској Републици Босни и Херцеговини" да извјесе бијеле чаршафе на прозоре.

Нема говора о томе да су Срби отпочели напад на "несрбе" и још тражили од њих да буду визуелно стигматизирани.

Управо због опирања фалсификовању историје и њеном кориштењу у сврхе сатанизације Срба за наставак агресије у мирнодопском периоду, једна од тих организација које имају миноран број сљедбеника, али велике буџете напуњене новцем страних влада, најавила је тужбу против УГ Фронтал и Дани(ј)ела Симића лично – умјесто да ствар буде обратна!

До те мјере су се осилили страни агенти (термин је из америчке демократије и по њиховом закону из 1938. године), да сваку критику и раскринкавање њихових лажи као отвореног напада на српски народ у цјелини, патетичним мијењањем теза претварају у тобожњи напад или клевету њих.

То је из разлога што их у домаћој јавности ама баш нико не зарезује као озбиљне особе, или њихове акције доприносе било чему, осим повећању степена и онако неприхватљиво високе напетости и нетрпељивости међу прије три деценије зараћеним народима.

Свако помињање схватају као драгоцјен знак пажње за извјештај својим спонзорима, па то представљају као, ни више ни мање, него клевете или чак нападе. Наравно, сваки суд ће одбацити њихове наводе, јер ем је истина да су финансирани из иностранства, ем је очигледно да су једнострани, ем немају никаквог доказа за своје лажи о бијелим тракама у Приједору.

Више пута је оповргнута лаж, по којој су српске власти током Отаџбинског рата вршиле сегрегацију становништва по националној основи, а на начин да су им куће и они сами били обиљежени бијелим тракама.

Управо због несхватљиве пасивности истих тих српских власти, они те лажи несметано шире и данас, а поред Фронтал.РС у етеру, на самом терену у Приједору им се супротставља још само група младих људи самоорганизованих у самофинансирајућу организацију Самопоштовање.

Проблем није у самом Приједору или Српској, јер је јасно да ови људи лажу и покушавају Србе представити као настављаче Хитлерових нациста, а скинути са себе наслијеђе Анте Павелића. Проблем је што они ове лажи емитују у свијету и врше тако покушај интернационализације непостојећег проблема.

Зашто шуте надлежни, а посебно Правобранилаштво РС?

Тек је девета година како ови људи на најгрубљи начин, а за дебеле паре, вријеђају здрав разум и све жртве овог рата, без обзира на њихову националност?Оставите одговор