Мубарак остаје у болници

Здравствено стање бившег египатског предсједника Хоснија Мубарака који се налази у притвору у болници у Шарм ел Шејку, на обали Црвеног мора, не дозвољава да буде пребачен у затвор, саопштено је данас из Тужилаштва. Бишви египатски предсједник хоспитализован је од 13. априла због срчаног удара који је доживио током испитивања. Мубараку /82/ требало би да […]

уторак, мај 31, 2011 / 15:25

Здравствено стање бившег египатског предсједника Хоснија Мубарака који се налази у притвору у болници у Шарм ел Шејку, на обали Црвеног мора, не дозвољава да буде пребачен у затвор, саопштено је данас из Тужилаштва.

Бишви египатски предсједник хоспитализован је од 13. априла због срчаног удара који је доживио током испитивања.

Мубараку /82/ требало би да се суди због убиства демонстраната током демонстрација као и због оптужби за корупцију и злоупотребу положаја.

"Послије прегледања медицинске документације о Мубараковом здравственом стању и поновног преиспитавања и оцјењивања у затворској болници Тора у Каиру, тим је одлучио да за сада пацијент не може бити пребачен из међународне болнице у Шарм ел Шејку", наводи се у саопштењу тужилаштва.

Претходно су медији објавили, позивајући се на извор из министарства да ће Хоснију Мубараку бити суђено у љетовалишту у Шарм ел Шејку.

Египатски дневник "Ал Гомурија" објавио је да би суђење бившем предсједнику могло бити одржано у просторијама локалног суда у Шарм ел Шејку, 300 метара од болнице у којој се Мубарак лијечи.

Хосни Мубарак, који је на власти био од 1981. године, напустио је функцију 11. фебруара након демонстрација које су почеле 25. децембра због погоршане економске и друштвене ситуације у земљи.

У сукобима током демонстрација било је најмање 365 погинулих а више од 5 000 повријеђених.Оставите одговор