Множи дијељењем: Вулин уједињује Српство подијелом Косова

Процес уједињења Срба је почео и не може се зауставити, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

среда, септембар 14, 2022 / 14:32

Процес уједињења Срба је почео и не може се зауставити, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

"Процес уједињења Срба је почео и не може се зауставити, не зато што то желе политичари, можда тај процес најмање желе политичари, већ зато што је то природна потреба српског народа, бар онолико колико је политичко и свако друго јединство било потреба немачког, руског, италијанског, па и албанског народа", истакао је Вулин.

Коментаришући ситуацију на Косову и Метохији и расправу у Скупштини Србије о јужној покрајини, Вулин је оцијенио да Београд неће моћи да брани Републику Српску, Србе гдје год да живе, па ни саму Србију, док год се не избори за разграничење на Косову и Метохији, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

"Једина трајна гаранција мира на Балкану јесте разграничење Срба и Шиптара на Косову и Метохији. Докле год су Срби на Косову и Метохији таоци злочинаца из Приштине и докле год држава Србија нема свакодневну практичну могућност да уреди њихов живот, да их заштити и чува, све до тада ће и држава Србија бити уцењена и заустављана у сваком развоју и напретку", навео је Вулин.

Он сматра да све што се дозволи Албанцима мора да се допусти и Србима.

"Зато сам ја за разграничење и српско уједињење, за српски свет", нагласио је Вулин.Оставите одговор