Млада Влада: Омладинци ће видјети како је Џомбићу

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић најавио је да ће 28. октобра 17 младих људи заузети министарска мјеста и водити Српску у оквиру пројекта "Министри на један дан". Џомбић је рекао да је Омладински савјет Републике Српске на основу конкурса изабрао 17 младих министара који ће 28. октобра имати сједницу Владе, обилазити компаније, предузећа, институције […]

четвртак, октобар 20, 2011 / 15:19

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић најавио је да ће 28. октобра 17 младих људи заузети министарска мјеста и водити Српску у оквиру пројекта "Министри на један дан".

Џомбић је рекао да је Омладински савјет Републике Српске на основу конкурса изабрао 17 младих министара који ће 28. октобра имати сједницу Владе, обилазити компаније, предузећа, институције културе, образовања.

Он је на конференцији за новинаре прецизирао да ће тај дан предсједник Владе бити Бојан Гребенар из Бање Луке, министар просвјете и културе Александар Главаш из Источног Сарајева, минстар здравља и социјалне заштите Стефан Милић из Милића, министар породице, омладине и спорта Татјана Јевтић из Рогатице, министар индустрије, енергетике и рударства Никола Балабан из Бање Луке.

Министар саобраћаја и веза биће Милан Тешић из Добоја, министар управе и локалне самоуправе Данка Божић из Бање Луке, министар за економске односе и регионалну сарадњу Дејан Татић из Добоја, министар правде Сара Краљевић из Власенице, министар за просторно уређење грађевинарство и екологију Бојан Кецман из Приједора, министар унутрашњих послова Немања Цицовић са Пала.

Мјесто министра финансија преузеће Александар Драгушић из Бање Луке, министра рада и борачко-инвалидске заштите Дамјан Југовић из Угљевика, министра науке и технологије Ратко Савић из Градишке, министра трговине и туризма Сузана Солдат из Мркоњић Града, министра за избјегла и расељена лица Дубравка Драгаш из Источног Сарајева, а министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Љиљана Војиновић из Бање Луке.

Министар породице, омладине и спорта Нада Тешановић појаснила је да је идеја "Министри на један дан" потекла од Омладинског савјета РС који је неколико мјесеци радио на овом пројекту.

"Основни критерији за избор младих министара били су поштивање старости кандидата од 15 до 30 година, затим џендер баланс – пет дјевојака које су кандидати, постигнути резултати у успјеху у образовању током средње школе и факултета, резултати у ваннаставним активностима, ангажман у омладинском сектору, допринос побољшању положаја младих и други услови", навела је Тешановићева.

Према њеним ријечима, министри ће тај дан одржати тематску конференцију и донијети закључке са конференције, посјетити три установе и на крају ће завршити састанцима у кабинетима министара.

Она је истакла да је ово једниствен пројекат у границама бивше Југославије који ће бити реализован 28. октобра у Бањој Луци.0 КОМЕНТАРА

 1. Невјероватно шта је ових младих министара из источног дијела срамота.Па ови кад уђу тамо више их неће моћи истјерати.Ха Ха бирали независно кћерка Миће Краљевића ако неко зна чији су остали нека објави осим ових дебила гребенара и грубора и тзв вјечних студената , требали су ставити Кошарца и младог Додика .

 2. „Основни критерији за избор младих министара били су поштивање старости кандидата од 15 до 30 година, затим џендер баланс – пет дјевојака које су кандидати, постигнути резултати у успјеху у образовању током средње школе и факултета, резултати у ваннаставним активностима, ангажман у омладинском сектору, допринос побољшању положаја младих и други услови“, навела је Тешановићева.

  Ако су ово били критеријуми свака част, само мислим да је главни критеријум ипак била чланска СНСД пошто знам неке младе људе из Бањалуке са просјеком већим од 9,50 и ангажманом у омладинском сектору а нису могли проћи, како они кажу зато што нису чланови СНСД-а … али у сваком случају ово је први добар потез Владе, још ако су бирали људе као што они кажу одличан … 🙂

 3. Богме, ако ћемо редом, има овдје понајвише малих потенцијала из еСеНеСДе-а. Гребенар је ОК и квалитетан момак – предсједник Омладинског савјета РС. Александар Главаш је, такође, момак који потиче из студентског организовања и чини ми се да сад обавља дужност потпредсједника Уније студената РС.
  Милић из Милића је прототип. Дјечко даје резултате, ради, гази, ломи. У европском је покрету БиХ и стално се креће са амбасадорима. Божићева је једна маркантна дјевојка, начитана и агилна. Члан је ротари клуба у БЛ. Што се тиче ове екипе – Гребенар, Главаш, Божићева,Милић – они су сигурно пун погодак. За остатак мислим да су лакрдија и шупља прича. Немају шта конкретно понудити из свог CV-a.
  А око ове Краљевићеве…ко што @oрао вели, сигурно ту није због својих квалитета 😛

 4. Не познајем ове младе људе лично, па не бих ништа о њима, али посматрајући неке људе и стање у неким омладинским организацијама, њихову борбу за власт, за функције без подлоге у знању, без моралних начела, мислим да ће се када они наслиједе ову гарнитуру чути јауци: „ЏОМБИЋУ,ВРАТИ СЕ, СВЕ ТИ ЈЕ ОПРОШТЕНО!“.

  Упознајем и прогресивне, моралне младе људе са знањем, али они немају приступа ни прилику да покажу шта знају.

 5. lakrdijabruka i sramota,ovajdebil grebenar ne radi nistadrugo nego pere pare a citav ovaj projekat je osmoslio radi sebe…sto se tice ostalih skupina mladih snsd i propalih ucenika i studenata,,,bolje bi im bilo da su bili radnici na jedan dan,,,,fuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj…..x-(x-(x-(

 6. Prvo grupa senilnih staraca priča kako imamo fiskalnu stabilnost, a sad grupa snsd-ovih pionira glumi da vodi vladu jedan dan kako bi se pokazalo da se lafo mladi nešto pitaju u ovoj vukojebini.

  I zaposli li se iko ??
  Je li se povećala ikome plata ili penzija??
  Dobi li iko koru ljeba da ne bude gladan ??

  I odoše vladari na godišnje odmore a sirotinja raja nek kurcu svira.

  Možda nam sledeći put pred odlazak na godišnje odmore podijele cd-ove sa najljepšim bajkama svijeta da se imamo čime zanimati dok se oni brčkaju po poznatim svjetskim ljetovalištima

Оставите одговор