Митровић: Ухапсити налогодавце злочина Армије БиХ, а не само нижерангиране

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да је хапшењем нижерангираних починилаца ратног злочина над Србима у логору "Виктор Бубањ" у Сарајеву правда само дјелимично задовољена. "Нема потпуног задовољења правде и сатисфакције за породице српских жртава без хапшења наредбодаваца и починилаца злочина из војног и политичког руководства бивше Армије […]

петак, октобар 21, 2011 / 12:42

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да је хапшењем нижерангираних починилаца ратног злочина над Србима у логору "Виктор Бубањ" у Сарајеву правда само дјелимично задовољена.

"Нема потпуног задовољења правде и сатисфакције за породице српских жртава без хапшења наредбодаваца и починилаца злочина из војног и политичког руководства бивше Армије БиХ", рекао је Митровић Срни, коментаришући јучерашњу акцију припадника Агенције за истраге и заштиту у Сарајеву којој су ухапшена два лица.

Митровић је навео да породице погинулих из РС очекују да ће кроз судски процес ухапшенима бити откривена потпуна истина о овом и другим злочинима почињеним над Србима у Сарајеву, њиховим наредбодавцима и извршиоцима.

Припадници Сипе јуче су лишили слободе Б.М. (59) и Р.А. (56) због сумње да су 1992. године у просторијама бивше касарне "Виктор Бубањ" и Централног затвора у Сарајеву починили ратни злочин против цивилног становништва.

МУП Републике Српске /РС/ доставио је 2005. године Тужилаштву БиХ извјештај којим су обухваћена два лица које је Сипа јуче ухапсила, незванично сазнаје Срна. Овим извјештајем обухваћено је 38 лица.

Због сумње да је почињен ратни злочин над Србима у Касарни "Виктор Бубањ", МУП РС поднио је извјештај против шест лица Тужилаштву БиХ у априлу 2003. године, док је други извјештај против 38 лица поднесен Тужилаштву БиХ у јулу 2005. године.Оставите одговор