Словенија: Тирк распустио парламент и расписао изборе

Словеначки предсједник Данило Тирк распустио је парламент и расписао пријевремене парламентарне изборе, који ће бити одржани 4. децембра. Тачно минут након поноћи словеначки предсједник потписао је овај документ којим је први пут у историји Словеније пријевремено распуштен парламент, а први пут су расписани и пријевремени парламентарни избори. Словеначко "Дело", јавља да би се парламент до […]

петак, октобар 21, 2011 / 12:40

Словеначки предсједник Данило Тирк распустио је парламент и расписао пријевремене парламентарне изборе, који ће бити одржани 4. децембра.

Тачно минут након поноћи словеначки предсједник потписао је овај документ којим је први пут у историји Словеније пријевремено распуштен парламент, а први пут су расписани и пријевремени парламентарни избори.

Словеначко "Дело", јавља да би се парламент до новог сазива могао окупити само у хитним случајевима, и то само ако успије сакупити двије трећине посланика.

"Све најбоље и сретно!", поручио је Тирк посланицима и оцијенио да је претходни мандат парламента био "изразито живописно раздобље које је обиљежила бурна политичка атмосфера".Оставите одговор