Мирољубива Норвешка, донира Хелезово ратоборно министарство

У очи пада да је укупна вриједност донације 234.500 КМ, од чега Центар за обуку за операције подршке миру (какав плеоназам) добија техничке робе у вриједности 86.000 КМ, док се не прецизира за шта иде остатак новца.

уторак, јануар 30, 2024 / 15:00

У просторијама Центра за обуку за операције подршке миру /ПСОТЦ/ данас је извршена примопредаје донације средстава и опреме у укупној вриједности од 234.500 КМ између амбасадора Норвешке у БиХ Олава Рејнертсена и замјеника министра одбране у Савјету министара Славена Галића.

Ријеч је о донацији у укупној вриједности од 234.500 КМ, од чега ће ПСОТЦ-у бити додијељена техничка средства у вриједности од 86.000 КМ.

У саопштењу ПСОТЦ-а наводи се да је Влада Норвешке још једном је изразила континуирану подршку с циљем јачања одбрамбених капацитета Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.

Као дио ове донације, ПСОТЦ је добио веома важну техничку опрему која ће унапредити процес обуке и едукације који се стално спроводи у овом центру.

Командант ПСОТЦ, пуковник Елведин Омић, истакао је да ће захваљујући овој опреми бити осигуран један од основних принципа НАТО Система управљања квалитетом, а то је стално унапређење.

Влада Норвешке пружа подршку ПСОТЦ-у од самог оснивања овог центра 2003. године, као једна од 12 земаља које су заправо основале овај центар, и подржава његов рад већ 20 година кроз различите облике сарадње.Оставите одговор