Пежо такође узима плагијаторску вјештачку интелигенцију да вам прича док возите

"Пежо", који послује у саставу "Стелантиса", планира да користи "Чет Џи-Пи-Ти" технологију за унапређење гласовног асистента у својим аутомобилима и комбијима, саопштила је француска компанија.

уторак, јануар 30, 2024 / 14:51

"Увешћемо Чет Џи-Пи-Ти у све аутомобиле, укључујући нови модел е-3008, и мала комерцијална возила", саопштио је Џером Мишерон, директор за планирање производа у "Пежоу".

"Пежо" ће сутра лансирати пилот верзију услуге "Чет Џи-Пи-Ти", која ће моћи да се повеже са контролама возила и одговори на многа општа питања или питања везана за навигацију у пет земаља – Француској, Британији, Њемачкој, Италији и Шпанији. Планирано је да сервис током ове године постане дио стандардне опреме.

Уградњу популарног чет-бота раније су најавиле супарничке компаније "Фолксваген" и "Мерцедес-Бенц".

"Мерцедес-Бенц" је прошле године у САД покренуо пробну употребу "Чет Џи-Пи-Тија" и омогућио возачима да користе ову технологију.

Њемачки гигант сматра да би то требало да помогне у давању природнијих одговора и рјешавању питања у распону од детаља о дестинацији до приједлога за вечеру.

"Фолксваген" је саопштио раније овог мјесеца да ће до средине године његов гласовни асистент интегрисати "Чет Џи-Пи-Ти" да би олакшао интерактивни дијалог са возачима.

"Пежо" је, такође, саопштио да ће увести нову осмогодишњу гаранцију за "е-3008", у поређењу са тренутном двогодишњом гаранцијом на своје аутомобиле, у покушају да подстакне више возача да пређу на електрични погон.Оставите одговор