А гдје су деведесете: Додик и даље о "лошим момцима"и "представљању"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Срби у Српској траже само да се у БиХ поступа у складу са Уставом БиХ, али да их упорно неко жели представити у лошем свјетлу и "народ, који треба кажњавати".

уторак, јануар 30, 2024 / 14:48

Додик је новинарима у Београду рекао да српски народ у Републици Српској не може да рачуна на објективан приступ Запада, те истакао да се, с друге стране, Албанцима све уважава.

"Када Срби у Републици Српској траже само једну ствар, а то је да се у БиХ поступа у складу са Уставом БиХ, од нас праве лоше момке, неваљао народ, који треба кажњавати", нагласио је Додик.

Додик је навео да се очигледно Албанцима дају сва права, а да се Србима у БиХ она ускраћују иако су им гарантована Уставом.

Он је рекао да је Република Српска, иако упорно указује да је за мир у БиХ и за Дејтонски споразум, стално изложена пријетњама и налази се у једном потпуно несигурном безбједносном окружењу.

Додик је указао да Бошњаци често пријете, како ће они нешто учинити, вјероватно мотивисани обећањима које им дају њихови западни партнери.

Он је нагласио да политички живот БиХ у овом тренутку одвија уз притисак Запада, прије свега Америке и Велике Британије "која се се вратила у жестоком облику како би наметала своје жестоке политике према нама Србима, увијек негативне".Оставите одговор