Месић на платном списку албанске мафије

Албански криминалци из Хрватске и иностранства финансирали су 2000. године прву предсједничку капмању Стјепана Месића, тврди албански предузетник Антон Качинари. Качинари је као свједок на суђењу у Загребу публицисти Дарку Петричићу, кога је Месић тужио због клевете, рекао да је албанске криминалце који су финансирали Месића предводио Кристо Ђерђај који, како је навео, стоји иза […]

среда, септембар 21, 2011 / 07:43

Албански криминалци из Хрватске и иностранства финансирали су 2000. године прву предсједничку капмању Стјепана Месића, тврди албански предузетник Антон Качинари.

Качинари је као свједок на суђењу у Загребу публицисти Дарку Петричићу, кога је Месић тужио због клевете, рекао да је албанске криминалце који су финансирали Месића предводио Кристо Ђерђај који, како је навео, стоји иза пљачки златара и низа других кривичних дјела.

"Месић је био близак са сумњивим загребачким предузетницима албанске националности, који су били повезани с Хрвојем Петрачем", рекао је Качинари и додао да је бивши хрватски предсједник био повезан и са Албанцима из Пореча.

Качинари је пред Општинским кривичним судом у Загребу поменуо и Амира Мухаремија за кога каже да је као хрватски дипломата био протјеран из САД, након чега га је Месић поставио за шефа своје канцеларије. У исказу је указао и на Месићеву везу са краткотрајним предсједником Косова Беџетом Пацолијем.

Према његовим ријечима, у Месићевој кампањи 2000. године у почетку није било ни за кафу, а онда је одједном било веома пуно новца.

Пензионисани полицијски службеник Салих Фазлић поменуо је блискост бившег предсједника с Османом Муфтићем, пунцем садашњег министра унутрашњих послова Хрватске Томислава Карамарка.

Петричић је позвао и Сретена Јоцића званог Јоца Амстердам да се појави у својству сведока да би потврдио да је Месић шуровао с мафијашима који су плаћали његове кампање. Јоцић је испитан у Београду и у исказу је навео да не познаје ни Месића ни Петричића, нити да му је јасно зашто је позван да свједочи.

Месић је тужио Петричића због изјава на Хрватској телевизији и Радију 101 да је албанска мафија финансирала Месићеве изборне кампање, да је Месић због тога експонент албанског лобија и да одговара тајкунима, па је једна од три најбогатије особе у Хрватској.

Суђење ће бити настављено 25. октобра када би исказ требало да да Стјепан Месић.Оставите одговор