Оман не повлачи признање Косова

Оман, арапска држава у југоисточној Азији, потврдила је да је признала независност Косова. То је данас објавио министар спољних послова Омана Јусуф бин Алави бин Абдулах током састанка са премијером Косова Хашимом Тачијем и шефом дипломатије Енвером Хоџајем у Њујорку, саопштено је из Тачијевог кабинета. „Премијер Тачи и шеф дипломатије Омана су се сложили да […]

среда, септембар 21, 2011 / 07:48

Оман, арапска држава у југоисточној Азији, потврдила је да је признала независност Косова.

То је данас објавио министар спољних послова Омана Јусуф бин Алави бин Абдулах током састанка са премијером Косова Хашимом Тачијем и шефом дипломатије Енвером Хоџајем у Њујорку, саопштено је из Тачијевог кабинета.

„Премијер Тачи и шеф дипломатије Омана су се сложили да две земље убрзо успоставе дипломатске односе, кроз размену амбасадора,” наводи се у саопштењу.

Сусрет две стране одржан је у амбасади Омана при Уједињеним нацијама.

Заменик министра спољних послова Косова Петрит Сељими рекао је 8. септембра да Оман није признао Косово, већ је само у Приштину у фебруару послао писмо у коме је Косову пожелео чланство у УН.

То је истог дана демантовало приштинско министарство спољних послова које је навело да је преко своје амбасаде у Лондону примило писмо из Омана којим се отвара пут за успостављање дипломатских односа две државе.

И београдски лист Блиц писао је у једном чланку да су наводно представници Омана на министарском састанку конференције несврстаних земаља у српској престоници најавили да ће повући признање Косова.Оставите одговор