Медиафест под ведрим небом: Од Кустурице до Карим Рашида

”Емир Кустурица енд но смокинг оркестра” отвориће концертом на Кастелу овогодишњи фестивал медија "Медиафест", који ће бити одржан се од 9. до 12. јуна у Бањој Луци на више локација. Фестивал ће се два дана и три ноћи одржавати на бањoлучкој тврђави Кастел, Крупи на Врбасу и најатрактивнијим локацијама на обали Врбаса. На Фестивал учествовују […]

петак, мај 6, 2011 / 12:03

”Емир Кустурица енд но смокинг оркестра” отвориће концертом на Кастелу овогодишњи фестивал медија "Медиафест", који ће бити одржан се од 9. до 12. јуна у Бањој Луци на више локација.

Фестивал ће се два дана и три ноћи одржавати на бањoлучкој тврђави Кастел, Крупи на Врбасу и најатрактивнијим локацијама на обали Врбаса.

На Фестивал учествовују новинари, маркетинг и бренд менаџери из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Румуније, Бугарске, Словеније, Аустрије, Турске, Грчке, Холандије и Њемачке.

– У односу на прошлу, значајно смо обогатили овогодишњи фестивал у свим сегментима. У 72 сата почастићемо наше госте прегрштом узбудљивих и актуелних предавања, дебата и радионица, адреналинским такмичењима, музичким спектаклима, пратy – ма и незаобилазном “Ноћи рекламождера”. Угостићемо Емира Кустурици & Но смоукинг оркестар, који ће подићи завјесу фестивала те једног од најпознатијих свјетских дизајнера, Карима Рашида. Дио нашег фестивала биће и Џонатан Груберт, Иван Станковић, Владимир Реснер, Даниел Акерман, Денис Латин, Ведран Струкар, Оливера Ковачевић, Гордана Суша, Драган маринковић Маца, Влатка Покос… Сигурна сам да ће сви наши гости уживати у програм који смо припремили – рекла је директорица фестивала Милена Ђекић.

Добри људи и позитивна енергија засигурно ће обиљежити и овогодишњи “Медиафест”, који је специфичан у читавом регион по томе што се у цјелини одржава под ведрим небом.

Новина овогодишњег фестивала је и Талент колонија – креативне радионице и једнодневна предавања, која су намијењена младим талентима из области маркетинга и медија. Основни циљ “Талент колоније” јесте да се средњошколцима и студентима помогне у њиховој професионалној оријентацији и да им се омогући стицање одређених практичних знања.

– Створио се тренд нових медија, те данас нема много времена за размјену искустава због чега смо и жељели да током фестивала едукујемо људе у медијима који раде у вријеме кризе. Циљ “Медиафеста” је стварање добре атмосфере и позитивне енергије, упознавање са новим трендовима, размјена искуства, знања и успостављање контаката уз незаборавно дружење. Вријеме да БиХ добија фестивал медија какав заслужује – изјавио је предсједник Организационог одбора Фестивала Горан Ћорић.

Покровитељ “Медиафеста” је Влада РС и Град Бања Лука. Генерални медијски покровитељ ау РТРС и БХТ1.0 КОМЕНТАРА

  1. надам се да ће се до карата моћи доћи, да неће бити подијељене пословним партнерима. Ово је сјајна ствар, свјетски бенд. Јел опет нешто влада помагала, како може бити исплативо да свирају на кастелу, а није било у борику. Надам се д аонда и Бијељина има концертну шансу

Оставите одговор