Лозанчић: До краја године мора бити буџета

Посланик ХДЗ-а БиХ Нико Лозанчић упозорио је да БиХ мора до краја године усвојити буџет за 2011. јер у супротном почетком наредне године Савјет министара неће имати могућност ни донијети Одлуку о привременом финансирању институција БиХ. Лозанчић је у изјави новинарима оцијенио да тренутну одговорност за (не)усвајање државног буџета има Предсједништво БиХ које се још […]

понедељак, октобар 10, 2011 / 23:38

Посланик ХДЗ-а БиХ Нико Лозанчић упозорио је да БиХ мора до краја године усвојити буџет за 2011. јер у супротном почетком наредне године Савјет министара неће имати могућност ни донијети Одлуку о привременом финансирању институција БиХ.

Лозанчић је у изјави новинарима оцијенио да тренутну одговорност за (не)усвајање државног буџета има Предсједништво БиХ које се још није усагласило и послало Приједлог буџета у парламентарну процедуру.

Он је додао да није сигуран да ли ће буџет за 2011. бити коначно усвојен до краја године, устврдивши да питања финансирања повратка и пензија отпуштених војника Оружаних снага БиХ не требају бити препрека договору.

Савјет министара БиХ усвојио је данас Одлуку о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза за период октобар-децембар 2011.

Министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић оцијенио је данас да је прави проблем сада и буџет БиХ за 2012., који такође мора бити усвојен до краја ове године.Оставите одговор