Љубомир Ћубић предсједник ФК Борац

Љубомир Ћубић нови је предсједник бањoлучког клуба на приједлог популарних "Лешинара”. Управни одбор потврдио, чека се Скупштина Борца.Након одласка Срђана Шупута са функције предсједника Борца у јавности се спекулисало са неколико имена његовог насљедника, али је одлазећи потпредсједник Жељко Копања потврдио у интервјуу “Гласу Српске” да ће некадашњи први човјек Бањолучана Љубо Ћубић поново преузети […]

субота, јун 11, 2011 / 12:00

Љубомир Ћубић нови је предсједник бањoлучког клуба на приједлог популарних "Лешинара”.

Управни одбор потврдио, чека се Скупштина Борца.Након одласка Срђана Шупута са функције предсједника Борца у јавности се спекулисало са неколико имена његовог насљедника, али је одлазећи потпредсједник Жељко Копања потврдио у интервјуу “Гласу Српске” да ће некадашњи први човјек Бањолучана Љубо Ћубић поново преузети “кормило” црвено-плавих.

“’Вултуреси’ су ми помогли током рада и добрим дијелом су утицали на конституисање новог Управног одбора, те сам на њихов приједлог предложио Ћубића (власник компаније “Нискоградња” из Лакташа) за новог предсједника, што је УО и прихватио”, изјавио је Копања.

Према његовим ријечима, објашњење навијача се поклопило са сазнањима руководства да су ранији шефови осим Љубе Ћубића више односили него доносили.

“Ћубић је једини међу бившим руководиоцима који је доносио новац и енергију и радио у корист Борца. Према томе подржали смо тај приједлог навијача и вјерујем да ће скупштина једногласно изабрати Љубу за предсједника. Један од потпредсједника биће Драшко Илић, који је предсједник Подручног ФС Бањалука и остаје још Дарко Ћулум, док на приједлог УО у њега улази и Бошко Верчевић, као представник навијача”.

Копања се потом осврнуо и на све чешће спекулације око уласка српског бизнисмена из Енглеске Милана Мандарића у клуб са Градског стадиона.

“Тачно је да су остварени контакти са Мандарићем и постоји одређено његово интересовање за улазак у власничку структуру, али све то је још увијек у почетној фази. Све се одвија на релацији Ранко Травар – Милан Мандарић, због њиховог познанстава од раније. Истина је и то да смо за почетак такве врсте разговора добили и сагласност предсједника Републике Српске Милорада Додика. Како год да се окончају преговори са Мандарићем, ми смо формирали комисију у којој се налазе Травар, Драшко Илић и Радмило Шиповац, који ће у име клуба водити процес преговора са будућим улагачима у Борац и његову власничку трансформацију”, нагласио је власник “Независних новина”.

Послије недавног препуцавања путем медија са првим човјеком новосадске Војводине Ратком Буторовићем, Копања је опет поткачио популарног Бату Кан-Кана.

“Очигледно је да је тај Ратко Буторовић лажов и нема никакве шансе да Борац попусти Војводини, која је још увијек дужна 40.000 евра за трансфер Немање Билбије”, закључио је Копања.Оставите одговор