Паметни телефони истискују мобилне

Испоруке паметних телефона на тржиште ове године би требало да се повећају 55 одсто, што је четири пута више од предвиђеног раста продаје свих мобилних телефона, показало је истраживање агенције ИДЦ. Раст продаје би требало да подрже углавном ниже цијене, боље особине уређаја и јефтиније тарифе. Посебно висок раст се очекује у земљама у развоју […]

субота, јун 11, 2011 / 12:06

Испоруке паметних телефона на тржиште ове године би требало да се повећају 55 одсто, што је четири пута више од предвиђеног раста продаје свих мобилних телефона, показало је истраживање агенције ИДЦ.

Раст продаје би требало да подрже углавном ниже цијене, боље особине уређаја и јефтиније тарифе. Посебно висок раст се очекује у земљама у развоју Азије и Латинске Америке, гдје је та грана у зачетку.

ИДЦ очекује да ће продаја оперативног система за мобилне телефоне Андроид Гугл у другој половини године порасти више од 40 одсто, пренио је Ројтерс.

Андроид је на крају прошле године постао омиљени оперативни систем у цијелом свијету за паметне телефоне и истиснуо је са првог мјеста конкуренцијски Симбиан финске Нокие.

Симбиан ће и даље губити удио јер је Нокија одлучила да пређе на конкурентски систем компаније Мајкрософт. Уколико интеграција прође глатко, телефони Нокиа са оперативним системом Виндовс могли би 2015. године покривати више од петине тржишта.Оставите одговор