Либија: Опозиција преговара ако Гадафи оде

ТРИПОЛИ – Опозиционари на истоку Либије саопштили су да неће пристати на преговоре све док Муамер Гадафи не оде са предсједничке функције и не напусти земљу. Национални либијски савјет у Бенгазију такође је, још једном, позвао међународну заједницу да заустави ваздушне интервенције либијске владе против побуњеника. У међувремену, Међународни кривични суд саопштио је да ће […]

петак, март 4, 2011 / 10:21

ТРИПОЛИ – Опозиционари на истоку Либије саопштили су да неће пристати на преговоре све док Муамер Гадафи не оде са предсједничке функције и не напусти земљу.

Национални либијски савјет у Бенгазију такође је, још једном, позвао међународну заједницу да заустави ваздушне интервенције либијске владе против побуњеника.
У међувремену, Међународни кривични суд саопштио је да ће против Гадафија и неких од његових синова покренути истрагу због оптужби за злочине против човјечности, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).
Захтјев да Гадафи напусти власт поновио је и амерички предсједник Барак Обама.
Опозициони Национални либијски савјет у Бенгазију издао је ово саопштење пошто је Муамер Гадафи наложио шефу обавјештајне службе да започне преговоре са опозицијом.
Национални либијски савјет предводи бивши министар унутрашњих послова Мустафа абдел-Џалил.
Истовремено, становници престонице Триполија позвали су своје сународнике да се поново окупе на протесту после редовне недељне молитве у петак.


Оставите одговор