Плејбук (коначно) стиже у априлу

Иако је први пут званично најављен прије многих таблета који се већ налазе на тржишту, из РИМ још увијек нису званичан датум изласка. Бои Гениус Репортс се позива на неименоване изворе и каже да ће то бити 10. априла.  Према информацијама из септембра , када је први пут званично представљен, Плејбук би требало да има […]

петак, март 4, 2011 / 10:40

Иако је први пут званично најављен прије многих таблета који се већ налазе на тржишту, из РИМ још увијек нису званичан датум изласка. Бои Гениус Репортс се позива на неименоване изворе и каже да ће то бити 10. априла.

 Према информацијама из септембра , када је први пут званично представљен, Плејбук би требало да има 7-инчни капацитивни екран резолуције 1024 к 600 пиксела, двојезгарни процесор 1 ГХз, 1 ГБ радне меморије, као и двије уграђене камере, од 3 и 5 мегапиксела. Таблет произвођача БлекБери телефона биће тежак око 400 грама.

У међувремену на тржишту се појавио и ХП таблет на вебОС-у , ТачПед, а многи су уочили сличности, најприје када се ради о корисничком интерфејсу. Новинар са локације Лаптопмаг добио је и званичне коментаре представника компанија о овоме.

Џон Оукс из ХП-а рекао је да постоје сличности. Према његовим ријечима, на тржишту таблета влада брз иновативни циклус, али и циклус имитација.

" Ми знамо да посједујемо креативну снагу да наставимо да радимо на ономе што имамо, наставићемо са иновацијама, а други ће, надамо се, видјети извјесну вриједност у томе и наставиће да нас прате " , рекао је Оукс.

Друга страна сматра да је нормално да када више њих желе да пруже сличне могућности на одређеној врсти уређаја, нужно морају доћи и до сличног рјешења.

"Ми смо кренули од нуле у дефинисању упутство искуства каквог смо мислили да наши корисници желе, а дошли смо до рјешења које можда личи на конкурентске уређаје. Али нема намјере нити унапријед смишљеног плана по коме смо ми желе да на крају изгледа тако. У ствари , мислим да је КНКС (ОС на коме се заснива БлекБери ОС), имао такав дизајн и прије него што смо почели да радимо са њим " , рекао је Џеф Мекдауел из компаније РИМ.

Како ће коначно овај уређај изгледати, по којој цијени и на којим тржиштима ће се продавати, али и да ли ће, као што се говори, покретати Андроид апликације, сазнаћемо за нешто више од мјесец дана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *