Сукоби настављени, цијене нафте повећане

СИНГАПУР – Цијене нафте данас су достигле скоро 103 долара за барел због наставка сукоба између побуњеника и снага режима у Либији који прете даљим смањивањем испорука петролеја из те земље. Лака нафта за испоруке у априлу поскупила је 92 цента и данас кошта 102,83 долара барел. У Лондону, Брент из Сјеверног мора добио је […]

петак, март 4, 2011 / 10:18

СИНГАПУР – Цијене нафте данас су достигле скоро 103 долара за барел због наставка сукоба између побуњеника и снага режима у Либији који прете даљим смањивањем испорука петролеја из те земље.

Лака нафта за испоруке у априлу поскупила је 92 цента и данас кошта 102,83 долара барел. У Лондону, Брент из Сјеверног мора добио је 1,01 долар и продаје се по 115,80 долара за барел.
Побуњенци су појачали одбрану око друге највеће либијске рафинерије у Бреги, средоземном граду који су јуче бомбардовали ратни авиони владе.
Аналитичати кажу да ће се цијене петролеја стабилизовати под условом да се побуне које су захватиле сјевер Афике и Блиски исток не прошире на друге земље богате нафтом. Либија сад прозводи милион барела дневно мање од уобичајених 1,6 милион барела на дан.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *