Гадафијево тијело биће предато породици

Обдукција тијела Моамера Гадафија извршена је у Мисрати, рекао је за Би-Би-Си један званичник нове власти и додао да ће тијело бившег либијског лидера бити предато његовој породици.


Гадафи је мртав!

Моамер Гадафи, под нејасним околностима, преминуо од рана које је задобио у борбама за Сирт.


ТВ Арај: Гадафи је у Либији

Сиријска телевизија Арај јавила је данас да је Моамер Гадафи још у Либији, али да због безбједносних разлога не може да емитује његову нову поруку.


Америчка ТВ: Гадафи се спрема да оде у Тунис

Либијски лидер Моамер Гадафи припрема се да напусти са породицом Либију и оде у изгнанство у Тунис, рекли су данас амерички званичници телевизији Ен-Би-Си (НБЦ), позивајући се на обавјештајне информације.


Гадафи: Нема повлачења, нема предаје

Либијски вођа Моамер ел Гадафи поручио је хиљадама присталица које су се окупиле у Саби, око 750 километара јужно од Триполија, да режим неће пасти, а НАТО-у да престане са бомбардовањем његових снага.


Гадафи преговара и директно и индиректно са побуњеницима

Кћерка либијског вође Моамера Гадафија, Ајша Гадафи, изјавила је француском информативном каналу "Франс 2″ да режим њеног оца има директне и индиректне контакте са либијским побуњеницима о рјешавању ситуације у земљи.


Ајша Гадафи: Гдје су цивили које Запад штити?

Захтjев Запада да либијски лидер Моамер Гадафи поднесе оставку "увреда је за све Либијце", изјавила је данас његова ћерка Ајша, пошто су га свjетски лидер поново позвали да напусти власт.


ЕУ изричита: Гадафи мора с власти!

Либијски лидер Моамер ел Гадафи мора "без одлагања" да оде са власти, поручили су данас лидери ЕУ са самита у Бриселу посвећеном сукобима у тој сјеверноафричкој земљи.


Саркози циља Гадафијев штаб ?

ПАРИЗ – Француски предсjедник Никола Саркози намjерава да предложи партнерима у Европској унији бомбардовање командног штаба Моамера Гадафија, рекао је агенцији АФП извор близак предсjеднику Француске.


Горе нафтнa постројења у Рас Лануфу

Послије жестоких борби у граду Завија, снаге лојалне Гадафију данас поново нападају побуњеничка упоришта. На удару се овога пута нашао град Рас Лануф, на истоку Либије.


Гадафи: Запад жели контролу над нафтом

Либијски лидер Моамер Гадафи оптужио је Запад да је умијешан у "завјеру" против његове земље како би конролисао нафтна поља, а у синоћњем обраћању путем државне телевизије "напао" побуњенике.


Гадафи се спрема да одступи?

КАИРО – Телевизија Ал Џазира јавила је синоћ да је либијски лидер Моамер Гадафи предложио побуњеницима да одрже сjедницу националног парламента, како би припремили пут за његов одлазак с власти уз одређене гаранције.


Пилот обореног авиона у Либији Србин?

Либијски побуњеници саопштили су да ће се прегруписати и у борбу увести тешко наоружање, након жестоких напада снага оданих лидеру Моамеру Гадафију, које сада напредују према нафтној луци Рас Лануф, првој линији фронта на истоку земље, одакле од јутрос бјежи становништво страхујући од напада.


Гастарбајтерски хорор у Либији

Либију је, према подацима УНХЦР, напустило више од 180.000 страних радника. Неки имају среће да долазе из Америке и Европе, па евакуација иде прилично лако. Али други нису те среће и то личи на хуманитарну катастрофу.