Кваризубна љубав ЕУ

Колачићи који су се дијелили у Новом Саду,, након изложбе умјетничких дјела добијених након земљотреса у Бањој Луци.

недеља, децембар 22, 2019 / 09:16

Дијелитељи средства за раст каријеса, поготово мисаоног, потрудили су се да то све лијепо појасне једним позивом медијима:

Са задовољством Вас позивамо на Новогодишњи коктел ЕУ инфо кутка у Новом Саду, који ће се одржати у понедељак 16. децембра, 2019. године у 19 часова у Галерији Матице Српске (Трг галерија 1, у Новом Саду).

Поред тога што ће нам бити драго да са Вама поделимо резултате нашег овогодишњег рада, предвиделе смо и кустоско вођење кроз актуелну изложбу "Пунктуми”, која у Галерији Матице српске гостује из Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Изложба представља дела уметника из целог света који су 1969. након земљостреса у Бања Луци, у знак солидарности поклонили своје радове. Изабрано је 100 дела 80 аутора из 17 европских земаља (Аустрије, Белгије, Бугарске, Велике Британије, Грузије, Италије, Ирске, Мађарске, Норвешке, Немачке, Пољске, Русије, Турске, Француске, Чешке, Швајцарске и Шпаније), чиме је омогућен увид у водеће уметничке токове после 1945. године, тј. остварен преглед најзначајнијих појава на европској уметничкој сцени у то доба.

Изложба је први пут представљена јавности у МСУРС поводом обележавања 2018. године коју је Европска комисија прогласила Годином европског културног наслеђа под слоганом "Наша баштина – где се прошлост сусреће са будућношћу”, указујући на богату и разноврсну културну баштину Европе. Приређена је са циљем да се укаже на значај Збирке иностране уметности и иницира промоцију европске културне баштине коју чува МСУРС.Оставите одговор