Крсна слава Удружења новинара Црне горе – Благовијести 2024.

Удружење новинара Црне Горе данас је у Никшићу обиљежило крсну славу – Благовијести, а предсједнику никшићке општине Марку Ковачевићу поводом тога уручено је највеће признање Удружења – Споменица 150 година новинарства у Црној Гори.

недеља, април 7, 2024 / 16:24

Признање је уручио предсједник Удружења Тихомир Бурзановић, који је истакао да је признање Ковачевићу уручено у знак захвалности што постоје такви политичари.

"У Удружењу смо одлучили да га одликујемо највећим признањем, да зна да у свијету новинарства постоје његова хришћанска браћа која га подржавају и на неки начин бране од свега неправедног што у медијима раде са њим", навео је Бурзановић, који је у име Удружења и амбасадору Русије Владиславу Маслениковом уручио поклон – молитве на руском језику.

Ковачевић је рекао да је почаствован због овог признања.

"Лист Црногорац сабирао је у себи све што ми данас као Срби у Црној Гори јесмо. Сјетићете се да је тај лист био забрањен дипломатском акцијом тадашњих великих сила и непријатеља нашег народа, па је онда васкрсао кроз Глас Црногорца, а ево кроз ово удружење његов дух живи и до данашњег дана и зато је мени утолико већа част што ово признање од вас данас примам", истакао је Ковачевић.

У оквиру свечаности отворена је мини изложба старих фотографских апарата и часописа из колекције фоторепортера и члана Удружења Жељка Шапурића. Присутни су имали прилику да погледају фото-апарате из 19, 20. и 21. вијека, али и часописе који су некад издавани у Никшићу, попут "Пиварца", "Наше ријечи".

"То је мој допринос данашњем празнику Удружења. Изложен је само дјелић колекције коју посједујем", рекао је Шапурић.

Поводом крсне славе Удружења, славски колач освештао је протојереј ставрофор Драган Крушић који је члановима Удружења честитао празник.Оставите одговор