Кривокапић: Црна Гора неће бити друга српска држава

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић састао се данас са предсједником 41. Владе Душком Марковићем чиме је и званично отпочео свој мандат на челу 42. Владе Црне Горе.

понедељак, децембар 7, 2020 / 13:10

Како је саопштено из Владе, саговорници су размијенили мишљење о амбијенту између избора двије владе који је окарактерисала здравствена криза и захтјевна економска ситуација, те констатовали да је неопходно одржати инвестициони циклус и унаприједити стандард грађана.

Марковић је информисао о реализацији капиталних инфраструктурних пројеката са посебним акцентом на развој Сјевера и истакао да је најважнији задатак нове Владе да што прије усвоји Буџет како би се сачувао развојни моментум и обезбједило несметано функционисање система у цјелини.

Премијер Кривокапић је захвалио на конструктивном приступу и корисним оцијенио ресорне састанке који су претходили формирању 42. Владе Црне Горе.

"Наш задатак је да на најбољи начин, користећи људски капитал, радимо за заједничко добро свих грађана Црне Горе" казао је премијер и истакао да је формирање овакве Владе једини исправан пут за Црну Гору у овом тренутку.

Састанку су присуствовали генерални секретар Владе Црне Горе Божо Милоњић и шефица Кабинета предсједника Владе Ивана Маловић.

Подсјећамо, влада премијера Кривокапића добила је у петак подршку 41 посланика црногорског парламента.

Том приликом Кривокапић је, између осталог, поручио да ће влада на чијем је челу трајати четири године, а да ће Црна Гора остати независна држава, те да неће постати друга српска држава.

Ми са Фронтал.РС питамо да то није можда зато што она то јесте и одувијек је била? (Број није битан)Оставите одговор