Косово: Срби поставили крст на магистрали Митровица – Рашка

Косовски Срби поставили су крст висок седам метара на магистралном путу Косовска Митровица – Рашка, у мјесту Рударе, општина Звечан. Крст металне конструкције постављен је синоћ на средини магистрале. Срби на барикадама кажу да би крст требало да освјешта епископ рашко-призренски Теодосије. Представници Владе Србије састали су се синоћ са командантом КФОР-а Ерхардом Билером у […]

среда, август 3, 2011 / 10:38

Косовски Срби поставили су крст висок седам метара на магистралном путу Косовска Митровица – Рашка, у мјесту Рударе, општина Звечан.

Крст металне конструкције постављен је синоћ на средини магистрале.

Срби на барикадама кажу да би крст требало да освјешта епископ рашко-призренски Теодосије.

Представници Владе Србије састали су се синоћ са командантом КФОР-а Ерхардом Билером у близини војног кампа "Норд Хил" између села Слатина и Лепосавић на сјеверу Косова.

Из КФОР-а је саопштено да је овај сусрет имао функцију "неформалне размјене мишљења" током којег је постигнут договор да се састанак данас понови.

Срби су на путу у Слатини, прије овог сусрета, уклонили барикаду након што је су им се на захтјев Билера обратили српски преговарачи.

Уклањање барикаде био је Билеров услов да прихвати разговор са представницима власти из Београда, наводи се у саопштењу.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић рекао је да би разговори са командантом КФОР-а Ерхардом Билером могли да буду настављени током дана и да ће тада српска страна изнијети конкретне приједлоге.

Богдановић је рекао да су синоћњи разговори са предсједницима општина на сјеверу Косова били конструктивни, као и да су сви представници Срба на Космету спремни да дијалогом ријеше проблеме.

Шеф Преговарачког тима Београда Борислав Стефановић рекао је да је синоћњи разговор са Билером био користан и конструктиван.

Богдановић и Стефановић су истакли да њихово присуство на Космету није у функцији да некога провоцирају, него да помогну у проналажењу рјешења и покушаја смиривања ситуације. /крај/вш/вр/мбОставите одговор